NOTA DE TAST
Color
Groc palla amb tons daurats.
AROMA:
En nas és lleugerament floral i destaquen les notes de fruita madura (compota melmelada de préssec i albercoc)
GUST:
En boca és suau i untuós, dolç i afruitat, llaminer acidulat i final persistent.
MARIDATGE
Aperitius, peixos, mariscs, plats freds, foie-gras, formatges. També els podem gaudir amb algunes postres amb fruites dolces caramelitzades.
ET POT INTERESSAR
Cellers Franco-Espanyoles neix el 1890 com la unió entre França i Espanya en un moment àlgid a Rioja, quan els francesos van venir a la regió tractant de reemplaçar les seves vinyes arrasats per la malaltia de la fil·loxera. Era l'origen dels "vins fins de Rioja".
Tot això va portar a Frederick Anglade Saurat, natural de Bordeus, a fundar el 1890 cellers Franco-Espanyoles. La primera verema, un any més tard, dóna com a resultat els vins icona del celler : Diamant i Estil Borgonya. Aquest va passar a cridar Rioja Bordó en els anys 50, i el 2017 es redissenya com Bordó.
La seva ubicació privilegiada, a la vora del riu Ebre, ha fet a Cellers Franco-Espanyoles testimoni de la història de Logronyo. En mans de la Família Eguizábal des de 1984, actualment està immersa en nous projectes i és un referent entre l'oferta d'oci i cultura de la Rioja amb les seves variades propostes enoturístiques.
Elaboració:
Els raïms són rebuts en tremuja d'acer inoxidable per a ser posteriorment desrapats ( separació de baies i rapa ) i seguidament molturades les seves baies. El contacte amb la pell de raïm, polpa, llavors i most es produeix en dipòsits d'acer inoxidable durant 14 hores aproximadament a una temperatura mitjana de 10 º C. Passat aquest temps, el most és separat de les parts sòlides i fermenta a part a una temperatura mitjana de 16º C. Transcorreguda part de la fermentació, aquesta es paralitza per sistemes de fred per tal de mantenir els sucres naturals que confereixen a aquest vi una de les seves pecularitats.
Varietats: 90% Viura i 10% Malvasia.
This is perfect for those who don't like their wine too dry or too sweet. It's a Rioja so the quality is there. I have been drinking this on holiday for many years