NOTA DE TAST
Color
Brillant, groc pàl·lid.
AROMA:
Els seus intensos aromes fruiters el converteixen en un perfecte vi monovarietal.
GUST:
Molt net i franc a la boca i molt lleuger al paladar. Lleugerament afruitat i final sec.
MARIDATGE
Peixos, mariscs, llegums. verdures, aperitius, "pinxos", tapes diverses.
ET POT INTERESSAR
Cellers Franco-Espanyoles neix el 1890 com la unió entre França i Espanya en un moment àlgid a Rioja, quan els francesos van venir a la regió tractant de reemplaçar les seves vinyes arrasats per la malaltia de la fil·loxera. Era l'origen dels "vins fins de Rioja".
Tot això va portar a Frederick Anglade Saurat, natural de Bordeus, a fundar el 1890 cellers Franco-Espanyoles. La primera verema, un any més tard, dóna com a resultat els vins icona del celler : Diamant i Estil Borgonya. Aquest va passar a cridar Rioja Bordó en els anys 50, i el 2017 es redissenya com Bordó.
La seva ubicació privilegiada, a la vora del riu Ebre, ha fet a Cellers Franco-Espanyoles testimoni de la història de "Logroño". En mans de la Família Eguizábal des de 1984, actualment està immersa en nous projectes i és un referent entre l'oferta d'oci i cultura de la Rioja amb les seves variades propostes enoturístiques.
Elaboració:
Extracció de el most i fermentació de el mateix en dipòsits d'acer inoxidable a una temperatura controlada de 16 º C per potenciar els aromes fruiters de la varietat.
Vinyes: Bordó blanc és un vi blanc sec, elaborat a partir de la varietat de raïm blanc autòctona més clàssica de Rioja, Viura. Aquesta varietat també és coneguda com Macabeu en altres zones, principalment a Catalunya. Empren raïm procedent de vinyes de la Rioja Alta que donen com a resultat aquest vi de gran equilibri amb notes afruitades.