NOTA DE TAST
Color
Groc intens, amb algun reflex daurat. Brillant
AROMA:
De notable intensitat, aromes molt francs i nets. Prunes grogues, pinya madura, algun registre floral, mantega fresca, molt aromàtic en general.
GUST:
Saborós en el seu atac, dotat de volum, alguna sensació glicèrica, encertada acidesa, sucós pas per boca, final llarg i persistent.
MARIDATGE
Ideal amb productes de l'horta, frescos, vegetarians, amanides variades. Harmonitza fins i tot amb un plat difícil típic local "El Xató". Arrossos mediterranis, fideuas, peixos en general i molt versàtil amb cuina japonesa.
ET POT INTERESSAR
CELLER HOSPITAL DE SITGES
Fundada l' any 1324 pel cavaller de Sitges Bernat de Fonollar, la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges és una de les institucions més antigues en actiu de Catalunya. En un inici, aquest Hospital estava enfocat dins del concepte medieval d' hospitalitat i d' aixopluc als pobres, pelegrins, orfes i malats; i estava ubicat just a sobre de les roques del mar del puig de Sitges. Però degut als avanços de la medicina, la ciència i la tecnologia, aquell edifici es va quedar desfasat.
És aleshores que l' any 1912 s' inaugura el nou edifici modernista, de l' arquitecte Font i Gumà, amb un llenguatge artístic i arquitectònic amb un valor patrimonial catalogat.
És en aquest complex quasi museístic on es desenvolupa la funció principal de la fundació, que des dels anys noranta del segle XX es dedica a l' acompanyament actiu de les persones grans, amb l' activitat complementària del Celler.
Celler Hospital Blanc Subur:
El raïm prové de vinyes velles plantades el 1935 en el propi hospital, en el centre de Sitges, i una altra vinya molt aprop del mar en el port de Aiguadolç a Sitges.
Elaboració: La collita és manual, raïm derrapat i maceració pel.licular amb fred de quatre hores dins la premsa, fins obtenir el 60 % de rendiment, desenfangat a 9 graus durant 24 hores en dipòsit isotèrmic, tràfec per començar la fermentació a 12º i un cop acabada la criança sobre lies durant tres mesos. Estabilització tartàrica i filtració.
Guardonat amb la medalla d' or de l' Acadèmia Tastavins Penedès com el millor vi jove del 2018 de la D.O Penedès.