NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc amb reflexos daurats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Primer contacte en la copa on demostra una potència aromàtica sorprenent, i on el caràcter de la fruita està més que potenciat. Apareixen notes de fruita de pinyol (préssec, nectarina i albercoc) que s'harmonitzen perfectament amb subtils notes cítriques de mandarina i pell de llima, i on aconsegueixen equilibrar-se perfectament amb les notes de la criança, on els torrats i els suaus fumats seran els protagonistes.
GUST:
Entrada en boca amb estructura i potència. De paladar untuós i elegant, però on es presenta fresc que ve caracteritzada per una excel.lent acidesa. De final llarg i molt agradable.
MARIDATGE
Marisc, saborós i fresc, percebes, ostres, fins i tot eriçons de mar, producte fresc, pur i amb potència gustativa alta, algues, petxines de pelegrí. Superb amb arrossos amb molt gust ( de bogav
davant, de carrabiners, de gambes i "espardenya" )
.
Temperatura de servei de 10º a 12º C.
ET POT INTERESSAR
Terras Gauda es troba a l'extrem sud-occidental de la província de Pontevedra, a la zona d'O Rosal, limitant amb Portugal i molt a prop de la desembocadura del riu Miño.
Elaboren vins blancs a partir de les varietats Albariño, Loureiro i Caíño blanc a Rías Baixas, una de les cinc denominacions d'origen de Galícia, que actualment compta amb més de 200 cellers, de les quals Terras Gauda és la número u en volum.
Terras Gauda es va fundar el 1989, i amb el raïm dels socis viticultors de la zona van arribar a elaborar 37.000 ampolles el 1990, la seva primera collita. Amb el temps, es van posar en marxa les plantacions pròpies, sempre amb la idea fixa de salvaguardar la identitat del vi de O Rosal.
El 1993 inicia l'elaboració de Terras Gauda Etiqueta Negra, el primer vi de DO Rias Baixas fermentat en bóta i criat sobre les seves mares. Es buscava un vi que, a més de mostrar les característiques de les seves varietats, oferís les subtils aportacions del roure francès.
Varietats: 70% Albariño, 20% Caiño i 10% Loureiro.
Vinificació: Fermentació en grans barrils i bótes de roure francès nous d'un i dos usos. Després de la fermentació alcohòlica i malaláctica, comença una lenta criança sobre lies amb tres battonages setmanals. El vi roman uns 5 mesos en contacte amb les mares en les bótes i 7 mesos en els grans barrils per acabar d'afinar gràcies al seu repòs en fred en el dipòsit.