ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Negre A.O.C. Bourgogne
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
VARIETAT DE RAÏM

Vins negres Denominació d'origen A.O.C. Bourgogne

La Borgonya és una regions vitivinícoles més importants del món. S’estén a l’est de França i al nord de la vall del Roine. La superfície plantada abasta 25.000 hectàrees de vinya a través de 250 quilòmetres des del nord de Chablis, passant per la Côte d’Or i al sud amb la regió de Mâcon. La producció anual s’aproxima a 200 milions d’ampolles que representa el 5% del vi elabora a França. Una de les característiques de la zona és el gran nombre de denominacions d’origen o A.O.C. (Appellation d’Origine Contrôlée), existeixen més de 100 on a vegades una d’elles pot englobar només una parcel·la de vinya. La paraula climat es refereix al terroir o terrer del vi, i és imprescindible per entendre els vins d’aquesta zona, on intenten projectar les particularitats de la terra on creixen les vinyes.

La Borgonya es troba influenciada sota un clima continental, pateix uns hiverns molt freds i estius càlids. Degut als gairebé 300 quilòmetres entre el nord i el sud de la regió, hi ha una gran heterogeneïtat de microclimes que provoca una gran diversitat de vins.

La regió està dividida en 5 zones de producció de particulars característiques:

Yonne: És la zona més septentrional de la Borgonya on destaca la denominació de Chablis, regió de clima fred i sòls calcaris cèlebre pels seus vins blancs elaborats amb el raïm Chardonnay.

Côte d’Or: Al sud de Chablis hi ha aquesta zona dividida per la Côte de Beaune i Côte de Nuits, aquí trobem els vins més famosos de la Borgonya i també alguns dels millors vins del planeta. El sòls seran argilo calcaris, s’elaboren vins negres de criança amb la varietat negra Pinot Noir i blancs amb envelliment amb el raïm Chardonnay.

Côte Chalonnaise: Departament al sud de Côte d’Or productora de vins blancs i negres de qualitat però sense la fama de la seva regió veïna. Destaquen els vins blancs amb la varietat Aligoté de la denominació de Bouzeron.

Màconnais: Localitzada al sud de la Côte de Chalonnaise, destaquen denominacions com la de Poully-Fuissé. Els sòls són argilo calcaris amb terres argiloses o sorrenques i elaboren vins blancs secs amb el raïm Chardonnay i vins negres amb la varietat Gamay.

Beaujolais: La zona més meridional de la Borgonya i moltes vegades erròniament no englobada dins aquesta i considerada una denominació a part. Amb un clima més semblant a la zona de la vall del Roine està constituïda per sòls granítics rics en argila. El vins negres joves i afruitats elaborats amb el raïm Gamay són la icona de la regió.

La classificació de la Borgonya en ordre descendent de qualitat és: Grand Cru, Premier Cru, Village, i Bourgogne genèric.

10 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!