ca
Foto Clos de l'Obac vi negre
Vins D.O.Q. Priorat
 

Clos de l'Obac

0,75 L. I Anyada: 2012, Molt bona
79, 86€
  • ASSEGURANÇA ANTI-TRENCAMENT
  • LLIURAMENT EN 24H/48H
  • COMPRA SEGURA
  • EN 24 - 48 HRS
  • Logotip Visa
  • Logotip de Mastercard
  • Logotip de Paypal
  • Logotip Bizum
Foto Clos de l'Obac vi negre
Clos de l'Obac
0, 75 L.
79, 86€
DETALLS
  • Anyada: 2012, Molt bona
  • Tipus: Negre Alta Expressió
  • Capacitat: 0, 75 L.
  • Graduació: 15, 0º
CALENDARI D'ANYADES
  • Excel·lent (E)
  • Molt bona (MB)
  • Bona (B)
  • Regular (R)
  • Deficient (D)
ANY QUALIFICACIÓ
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
ANY QUALIFICACIÓ
  • 2019 E
  • 2018 MB
  • 2017 MB
  • 2016 MB
  • 2015 MB
  • 2014 MB
  • 2013 MB
  • 2012 MB
  • 2011 E
  • 2010 E
ANY QUALIFICACIÓ
  • 2009 E
  • 2008 MB
  • 2007 MB
  • 2006 E
  • 2005 E
  • 2004 E
  • 2003 MB
  • 2002 B
  • 2001 E
  • 2000
ANY QUALIFICACIÓ
  • 1999
  • 1998
  • 1997
  • 1996
  • 1995
  • 1994
  • 1993
  • 1992
  • 1991
  • 1990
PUNTUACIONS PER ANYADES

PARKER

ANY PUNTUACIÓ
2011 90
NOTA DE TAST
Color

Net i brillant. De color cirera fosc amb reflexos violacis. Intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.

AROMA:

Entrada en nas fantàstica, amb un equilibri perfecte entre la complexitat i la intensitat. Notes dolces de la millor fruita negra madura, com la cirera i móra. I on la mineralitat s'expressa de la millor forma possible, caracteritzant el terroir tan únic i personal com la llicorella.

GUST:

Entrada en boca molt equilibrada, on les seves notes t'envolten el paladar de la millor forma possible. És complex i molt estructurat, amb un final llarg i molt persistent i on les notes d'espècies i els tocs subtils de cacau et deixen la millor experiència.

MARIDATGE
Aconsellem acompanyar- lo amb plats de carns vermelles rostides, plats de caça, estofats i plats amb certa potència gustativa.
ET POT INTERESSAR
El matrimoni del periodista Carles Pastrana (Tarragona), i de l'enòloga Mariona Jarque (Barcelona), es proposen, a finals dels anys setanta, l'aventura de la seva vida dedicant el seu futur familiar i professional al projecte de recuperació dels vins Priorat i la posterior projecció d'aquests vins a escala internacional. Trenta anys després d'aquells inicis, juntament amb els seus dos fills Guillem i Iona, futur essencial d'aquesta història, han consolidat un projecte que avui és conegut arreu del món.

El 1979, Carles Pastrana i Mariona Jarque recuperen la tradició vinícola familiar iniciant una llarga aventura que pretén rescatar els antics vins cartoixans al cor de les terres que van ser tutelades pels antics priors d'Escaladei, monestir situat a la comarca del Priorat. Creen les propietats Clos de l'Obac i Miserere, replantant les vinyes en els marges del riu Siurana al prelitoral sud de Catalunya, i constitueixen el celler Clos de l'Obac. A partir de 1989 elaboren els primers vins i Clos de l'Obac és considerat per la Guia Mundial un dels 150 millors vins del món.

Al sud de Catalunya, entre la serralada litoral i prelitoral, el Priorat és una terra de turons i vessants orientats als quatre punts cardinals, que tenen una alçada mitjana de 350 metres, i que estan formats per rics substrats pissarrosos situats a banda i banda del riu Siurana. En aquesta geografia dura, els cultius es beneficien d'un sòl extraordinàriament ric i d'un microclima que genera la imponent Serra del Montsant, barrera natural de 1166 metres que regula la temperatura de la comarca, posant-la a resguard de les inclemències del nord. El conjunt, clima orografia, i terrer (llicorella) confereixen unes acusades característiques organolèptiques diferencials que donen al vi Priorat la personalitat única de la qual parlen enòlegs i sommeliers de tot el món.

Per als vins Clos de l'Obac i Miserere es fan servir varietats de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Ull de llebre i Carinyena; i Garnatxa blanca, Macabeu, Xarel • lo i moscatell d'Alexandria, pera el blanc Kyrie.

Els vins de Costers del Siurana, passen per un procés de criança extremadament precís i molt cuidat. Un cop el vi està acabat, i depenent de la temperatura exterior, durant tres o quatre mesos es deixa reposar dins les tines de fermentació i estoc en contacte amb el fred intens de l'hivern per tal de provocar la primera estabilització natural sense necessitat de fer servir tines isotèrmiques i pales de remogut.

Posteriorment, el vi, sempre per gravetat, és transvasat a la sala de criança en bótes de roure francès de les varietats Limousin, Allier i Nevers, on romandrà entre deu i quinze mesos segons les característiques de l'anyada. Durant aquest temps se li sotmet a decantacions a través de transvasaments manuals controlats a vela, per tal de separar i treure regularment les mares que es van dipositant en el fons de les bótes i que poden embrutar el vi alterándole els bons gustos i aromes. Durant els mesos de criança, les bótes són exposades al fred hivern prioratí per tal de provocar en el vi una segona estabilització natural, aprofitant aquest moment per dur a terme les clarificacions manuals amb clara d'ous frescos, bóta a bóta.
OPINIONS
Has provat ja aquest producte?
Vins D.O.Q. Priorat
Vins negres denominació d'origen D.O.Q. Priorat
La regió vinícola del Priorat es troba situada a la comarca de Tarragona, limita al nord amb la serra del Montsant, a l’est amb la carena del Molló, a l’oest amb la serra de la Figuera i al sud segueix el curs del riu Siurana.

ALTRES CLIENTS TAMBÉ VAN COMPRAR...

ALTRES PRODUCTES DE … Costers Del Siurana

Comprant

Clos de l'Obac

aconsegueixes:
Això és un regal!

0,00 L.
Regal valorat en 0,00€
X unit..