NOTA DE TAST
Color
Groc pàl·lid amb reflexos verdosos, net i brillant. Presenta una bona llàgrima.
AROMA:
De notable intensitat, ens apareix fruita blanca, anisats i records de forn, quan s'obre apareixen notes florals.
GUST:
Es mostra rodó, fresc, però amb cos, presentant notes salines que ho fan saborós.
MARIDATGE
Harmonitza bé amb amanides variades. Fantàstic amb un foie gras, ideal amb peix. Un plat típic canari "Sancocho" ( peix en salazón ).
ET POT INTERESSAR
Domingo López Arvelo, home amant de camp i de el vi, recorda com els seus ancestres li explicaven que a la part més antiga del que avui és el Celler Preses Ocampo, la seva família ja es dedicava a fer els vins. En els anys 80 es va començar a treballar de nou amb els vins canaris, ia partir d'aquest moment va ser com a poc a poc i amb tot l'afecte de el món, aquest cellerer va començar amb l'aventura de el vi, però va ser a partir de l'any 1.990 amb l'entrada en el Consell Regulador Tacoronte-Acentejo quan veritablement el celler va tenir l'auge que l'ha situat avui en dia com una de les més importants de l' illa i amb la major projecció.
El Celler es deu a la clara aposta de l'empresari de Tacoronte D. Diumenge Lopez Arvelo, el qual després de molts anys dedicat a el món dels negocis, comença a sentir la necessitat de tornar als seus orígens, a la seva infantesa. A aquells anys en què va aprendre del seu Pare la cura i respecte per la terra. D. Domingo López fill, nét i Besnét de vitivinicultors, des de la seva infantesa es veu entabanat en el món de la cultura de el vi. Les dures tasques de la vinya ( completament artesanals en aquells anys ), les gèlides matins Tacoronteras, són amenitzades gràcies als glops de vi, fruit de la terra, de la suor, de la feina i l'acurat cura que se li dedica tot l'any.
El celler Preses Ocampo, és un celler familiar d'estructura senzilla típica canària, ben coneguda per l'arquitectura tradicional de la zona, d'aprofitament de la reducció de temperatura que proporciona el soterrament, es va decidir enterrar la major part de les instal·lacions destinades a l'elaboració i maduració de el vi.
Preses Ocampo és un vi fet majoritàriament, amb varietats autòctons, raïm listán negre, acompanyada per raïm Negramoll i alguna altra varietat en quantitats petites, collides al mes de setembre i octubre.
Elaboració:
La verema es realitza entre els mesos de setembre i octubre.
El raïm es recol·lecta i transportada al Celler en caixes de 20 quilos, per ser posteriorment seleccionades en una cinta i sotmeses a un premsat suau, després del qual el most és desfangat durant 12 hores a 10º centígrads.
La seva fermentació es fa en tines d'acer inoxidable entre 18º i 20º centígrads. A l'acabar la fermentació, el vi, roman tres mesos sobre les mares fines, amb diversos remoguts per setmana, quan per tast es decideix separar de les mares es clarifica de forma estàtica, s'estabilitza per fred i finalment es filtra amicróbicamente per ser embotellat.
Varietats: Llistan blanc 33%, Marmajuelo 33%, Albillo - crioll 33%
Un vino muy correcto. Para volver a abrir otra botella. Calidad precio bien.