ELS MEUS FILTRES Vi, Negre D.O. Bierzo
PREU
   
TIPUS
D.O. Bierzo  

Vins negres denominació d'origen D.O. Bierzo

Creada l’any 1989 la denominació d’origen Bierzo es localitza a l’oest de la província de Lleó (Castella i Lleó). Zona de pas entre Galícia, Lleó i Astúries, la regió limita amb les províncies d’Ourense, Lugo i Oviedo. La superfície de vinya cultivada inclou unes 3.000 hectàrees que es situen a la vall del riu Sil. La varietat emblema de la regió és negre i s’anomena Mencía i ocupa casi el 75% de la plantació. La producció mitjana anual de vi supera els 9 milions de litres part dels quals s’exporta a països com Alemanya i Estats Units.

Ampliar informació sobre la denominació d'origen D.O. Bierzo

La regió del Bierzo està sota una influència climàtica temperada per certa humitat degut a que la zona de producció es troba en una vall. Té similituds amb el clima humit gallec i el més rigorós típic de Castella i Lleó, però gràcies a les seves baixes altituds impedeixen normalment les gelades tardanes. La pluviometria mitjana anual es de 700 litres i la vinya rep unes 2.200 hores de sol l’any. El cep es conrea sobre sòls de terra humida, lleugerament àcids amb absència de carbonats. Les varietats negres autoritzades són la Mencía i la Garnatxa Tintorera. Respecte les blanques es permetrà el conreu del Godello, Doña Blanca, Palomino i Malvasia. Els vins negres i rosats elaborats amb la varietat Mencía, també anomenada a la regió com Negra, seran la referència de la denominació i es caracteritzaran per ser molt aromàtics, elegants, suaus i vellutats. El vins de Godello i Doña Blanca representaran els blancs perfumats i de notable acidesa de la denominació.

La classificació del vi a la D.O. Bierzo es dividirà en:

Vinos Blancos, Rosados i Tintos Jóvenes: Vins sense envelliment o criances curtes en bótes de roure. En la contraetiqueta de l’ampolla hi haurà una franja de color lila i no posarà cap nom a part del segell de la denominació.

Crianzas: Vins amb un envelliment mínim de dos anys dels quals 6 mesos hauran de ser en bótes de roure.

Reservas: Envelliment de 12 mesos en bótes i 24 mesos en ampolla amb un total de 3 anys de maduració.

 

RESULTATS DE LA TEVA CERCA

(32 productes)
 
S'han trobat 32 productes
 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".