NOTA DE TAST
Color
Intens color grana, amb ribet morat.
AROMA:
Aromàticament té una potència molt elevada, franc i net en nas. Predominen les notes primàries de la fruita (fruita negra, grosella negra, mentol).
GUST:
Al llarg del seu pas per boca és saborós, molt afruitat, fresc i equilibrat, recorda la sensació de fruites silvestres, móres, juntament amb un lleuger toc de fusta noble, una fusta molt ben ensamblada amb el producte final. Persistent en el seu final al paladar.
MARIDATGE
Aquest vi, donada la seva procedència, és indispensable provar-lo al costat dels plats de xarcuteria més típics de la zona i formatges de cabra i ovella de lEmpordà, així com amb algun plat elaborat de contrast com ara ànec amb peres i botifarra dolça amb mongetes blanques.
ET POT INTERESSAR
L'Empordà és una zona vinícola llegendària, on els grecs van ser els primers a introduir la cultura de el vi i el vi al voltant de l'600 aC. Mas Oller és una finca històrica situada al municipi de Torrent, a la comarca del Petit Empordà, amb vistes a les Illes Medes i les muralles de Pals, amb les terres repartides al voltant d'una masia de al segle XVII. En els anys 50 d'segle passat es van arrencar les vinyes i les oliveres per dedicar-se a l'monocultiu de cereal i l'explotació intensiva de l'ramat. Es conserven, però, les velles alzines, destinades a l'elaboració dels prestigiosos taps de la comarca. Des dels anys 70 el conjunt pertany a la família Esteva. L'any 2000, Carlos Esteva - propietari de prestigiós celler Can Ràfols dels Caus- decideix rescatar de l'oblit la finca familiar, rejovenint amb delicadesa la masia, ubicant el celler en el que va ser la Vaquerissa i replantant de vinyes del que havia estat la millor finca vinícola de Pals, amb el desig de produir nous vins de qualitat, partint de la tradició empordanesa, però innovant en molts detalls, des de la vinya fins al celler. Els vins de les primeres veremes, produïts per soques joves, es van vendre per la zona. Ara, les vinyes han adquirit l'edat suficient per produir la concentració de fruita que s'estava buscant. Avui dia, gairebé 400 anys després de la seva construcció, Mas Oller s'ha convertit en un celler de referència en la DO Empordà amb vins que s'elaboren des d'una filosofia que aposta per la singularitat i per l'expressió de el lloc on neixen.
Excelent