NOTA DE TAST
Color
Intens color granat, net i brillant.
AROMA:
Aromes a vegetals cuits, prunes seques, canyella i maduixes confitades entremesclats amb aromes a fums i torrats de roure.
GUST:
Una acidesa fresca acompanyada d'un mercat gust de roure torrat. Fusta i fruita madura, ben integrades.
MARIDATGE
Perfecte amb carns vermelles, fantàstic amb una selecció de formatges curats ( Manchego, Maó, Valdeón, Idiazabal, Majorero ) i guisats tradicionals ( Patates Riojanas, Fabada Asturiana, Gaspatxo Manxec ).
ET POT INTERESSAR
La història de Bodegues Berceo està estretament lligada a la història i la cultura de La Rioja. La seva existència i fundació es remunta a principis de segle XIX, concretament a l'any 1801.
La família Muga Barahona va ser la precursora de les avui anomenades Cellers Berceo. En aquesta època van ser creades com a negoci familiar sense comptar ni tan sols amb un nom comercial. Al començament es va construir un petit celler sobre uns terrenys propietat de la família, coneguts com les "Heras de Santa Lucia".
Cellers Berceo va anar adquirint reputació i el seu vi es va consagrar com un dels millors de la denominació. El negoci familiar va començar a expandir-se a altres zones vitivinícoles. La marca Gonzalo de Berceo va aconseguir tal èxit que el mateix Govern de la Rioja va voler comprar la marca per denominar així a el vi genèric de DOC a Rioja.
En l'actualitat, la direcció dels cellers està a càrrec de la cinquena generació de la família Fernández de Manzanos, liderada per Víctor Fernández de Manzanos, els que continuen treballant amb la família Gurpegui Muga per perpetuar el llegat rebut.
Elaboració:
Aquest vi és el cupatge de diverses varietats Ull de llebre, Garnatxa i Graciano. Raïm seleccionat pel seu equilibri entre frescor, estructura i maduresa. Verema manual en palots i remolcs. Fermentació 28º C en dipòsits de formigó, 20 dies de maceració i 4-5 remuntats suaus manuals diaris. Malolàctica en formigó i posterior criança en bóta francesa i americana durant 12-14 mesos. Posterior repòs en dipòsits de formigó i boteller. el tipus de vi és Negre Criança
Varietats: 70% Ull de llebre, 20% Garnatxa, 10% Graciano.