Gramona Bru

Anyada:
2017
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Negre Roure
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
13,0º
Celler:
Caves Gramona
País:
Espanya
D.O:
D.O. Penedès
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Penedès   (Espanya - Catalunya)
Producte d'Agricultura Biodinàmica
Producte Ecològic
Foto Gramona Bru vi negre

Gramona Bru

INFORMACIÓ D'INTERÈS Gramona Bru 2017

NOTA DE TAST

Color: Net, límpid i brillant. Color granat amb reflexos robí. Presenta una intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.

Aroma: Entrada en nas amb bona intensitat, concentració i complexitat. Es presenten aromes de fruits del bosc, on la móra i la grosella negra tenen el protagonisme. Seguidament és dóna pas a un ventall aromàtic floral, on la violeta aconsegueix expressar-se amb tota la seva plenitud i en la que entra en una harmonia i un equilibri perfecte amb els aromes terciaris de la mateixa criança; vainilla, pebre, fulla de tabac i lleugers tocs de xocolata.

Gust: En boca es presenta amb contundència i amb uns tanins certament pronunciats. Via retro-nasal on la fruita de bosc es torna a presenciar, per finalitzar amb una llarga i viva acidesa.

MARIDATGE

Harmonitza amb tota mena de carns vermelles ja siguin a la brasa amb salsa. aus de caça i guisats.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans del segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, recorrem a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de les nostres vinyes i per a l'elaboració dels nostres vins i escumosos"

A Mas Escorpí, a 300 metres d'altitud, es troben les nostres vinyes de chardonnay i pinot noir amb 32 anys d'antiguitat, plantades en un terreny pedregós i fresc amb més d'un 40% de calç. La producció d'aquesta vinya és entorn dels 2.500/3.000 kg. Per hectàrea. Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l'equilibri de l'entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l'ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

Elaboració:

Procedent de Mas Escorpí, veremem el raïm en caixes de 25 kg, que posteriorment passa per la taula de selecció per fer una segona selecció del raïm. La maceració pre - fermentativa a 12º i la fermentació tenen lloc en un foudre de 3.000L de capacitat. Durant l'elaboració es produeixen remoguts tradicionals poc agressius per preservar la sedositat dels tanins durant dues setmanes. Únicament s'utilitza el vi de sagnat un cop acabada la fermentació. Després del descubament s'emplenen les bótes de 300 litres de roure francès Alier (gra fi i torrat mig) on es realitza de forma espontània la fermentació malolàctica i la posterior criança amb les lies fines fins a l'inici de la primavera. El vi estarà un total de vuit mesos en un 33% de bóta nova i després passarà a l'ampolla on s'arrodonirà durant mínim un any abans de sortir al mercat.

Gramona Bru, vi negre D.O. Penedès, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".