NOTA DE TAST
Color
Carmesí intens amb tons ataronjats.
AROMA:
A fruits negres madurs i tocs a panses i prunes embolicats per subtils i profunds, tocs especiats de vainilla, canyelles, clau i coco, i lleugers records a romaní de muntanya baixa.
GUST:
De cos alt en boca amb tanins potents i elegants alhora altament integrats amb la fusta nova molt persistent, amb un pas molt llarg per boca, amb un final sedós i profund on apareix la fusta ben marcada i el sabor de llarga criança clarament diferenciat amb els tocs a pruna molt madura de la Garnatxa Tintorera i la dolçor de la Monastrell.
MARIDATGE
Per la seva estructura i força gustativa és un vi que acompanya molt bé tots els plats de brasa, tant verdures (espàrrecs) com xai, xurrasco i rostits, vedella guisada, plats de mar i muntanya i fins i tot, pollastre amb escamarlans.
Temperatura de servei de 16 a 18ºC.
ET POT INTERESSAR
CELLER PIQUERAS
Celler de propietat familiar de 4ª generació fundada l'any 1915, per la família Piqueras. El Celler Piqueras es troba a Almansa, al sud est d' Espanya, a 60 km. d' Alacant i el mar Mediterrani.
Els vinyes pròpies es troben en una zona de producció vitivinícola de la DO Almansa que es caracteritza per un terreny de fertilitat baixa i escassa precipitació que, unit a un clima continental semiàrid, permet obtenir uns vins amb alta concentració de color i gran riquesa aromàtica.
Des que el celler va ser fundada pel besavi Luis el 1915, ha mantingut el caràcter de propietat familiar. La història i la tradició es reflecteixen en la forma en què es cultiven les vinyes, i s'elaboren vins de qualitat per a embotellar i exportar a més de 45 països.
EL ABUELO SELECCION
Varietat de raïm: 60% Garnatxa Tintorera, 25% Monastrell i 15% Syrah.
Vinyes: 800-850 metres d'altitud, ceps en vas en secà d'uns 60-80 anys la majoria en peu franc, mètodes d'agricultura orgànica, sòls pobres en nutrients compostos de pedra i calcària, escassa precipitació.
Envelliment: 14 mesos
Tipus d'Bóta: Allier francès de gra fi i torrat mig (300 L), noves i americanes de gra fi de segon i tercer any de torrat mig-alt (300 L).
Vinificació: Els raïms es cullen a mà a partir de principis d'octubre fins a finals del mes acabant amb la verema de la varietat Monastrell. Un cop el raïm es troben al dipòsit, romanen durant uns 2 dies realitzant una pre-maceració en fred per donar a el vi més color, frescor i aromes fruiters. La fermentació alcohòlica dura entorn d'uns 9 dies a una temperatura controlada d'uns 28 º, després romanen juntament amb les pells uns 10 dies realitzant suaus remuntats diaris per a l'extracció de tanins fins. La fermentació malolàctica es porta a terme en els mateixos tancs d'acer inoxidable rebent un suau bâtonnage removent la seva lies fines durant 2 mesos, el que confereix a el vi més volum i elegància. Després d'això, el vi és trasbalsat per gravetat i envellit durant altres 14 mesos en bótes noves de roure francès Allier i torrat mitjà i de bótes de segon i tercer any de roure americà de Missouri de gra fi torrat més d'uns 300 litres.