Abadal Mandó

Anyada:
2017
Tipus:
Negre Criança
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
12,5º
Celler:
Bodegas Abadal
País:
Espanya
D.O:
S/D.O. Catalunya
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
  (Espanya - Catalunya)
Foto Abadal Mandó vi negre

Abadal Mandó

INFORMACIÓ D'INTERÈS Abadal Mandó 2017

NOTA DE TAST

Color: Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos granats, presenta una intensitat de capa mitjana - baixa. Molt agradable a la vista.

Aroma: En nas és autenticitat. Aromàticament és elegant i complex; notes florals es barregen amb els aromes de sota-bosc on les garrofes i petites pinzellades de pedra humida afloren amb delicadesa. Fons especiat, on l'expressiva regalèssia és la protagonista i final amb aromes de fruita de bosc (maduixes silvestres, groselles i móres)

Gust: Entrada en boca molt equilibrada, rodona i golosa. Presenta una acidesa molt viva (fet característic de la varietat), que li augura una llarga evolució. Pas per boca subtilment terrosa per la seva criança en àmfora, fresc i on l'elegància és la màxima responsable. Identitat varietal amb tota la seva totalitat.

MARIDATGE

Per acompanyar... Perfecte amb arrossos mar i muntanya, risottos, tonyina a la planxa amb salsa teriyaki, carns amb guarnició i/o salsa de bolets i tot el catàleg de la cuina japonesa.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Va ser fa quinze anys que Abadal va començar la recuperació de la varietat Va manar a partir d'unes vinyes velles localitzades a les poblacions de Navàs, Cardona i Rocafort. Tribut a la zona i a l'esperit innovador del celler, neix l'Abadal va manar, pura expressió del paisatge de bosc de Bages.

Aquest nou vi és fruit de la continuació de la feina d'investigació i recuperació de varietats autòctones de Bages que lidera el celler Abadal des dels seus orígens, i que es va iniciar amb la Picapoll.

Els orígens de la varietat manar:

El primer document data de l'any 1901 i l'any 1929 també apareix citada, al costat de la varietat sumoll, com la varietat de raïm negre més generalitzada al Bages. No obstant això, la revolució de la indústria tèxtil va conduir a l'abandonament progressiu de les plantacions de vinya i a la desaparició de la majoria d'aquestes varietats.

Des de Abadal hem iniciat la tasca d'investigació i recuperació d'aquesta varietat ancestral a partir d'unes vinyes residuals localitzades a les poblacions de Navàs, Cardona i Rocafort (a la comarca del Bages), d'uns 50-60 anys.

Criança en bóta de roure i en àmfora d'argila.

Durant aquest temps es realitzen treballs de pigeage per afavorir l'extracció aromàtica varietal, així com el color. dotze mesos de criança: 40% en bóta i 60% en àmfora d'argila.

VALORACIÓ DELS NOSTRES CLIENTS

Fes la teva valoració
 
Usuari:
Jérôme
Data:
18/06/2019
         

   Perfecto

Abadal Mandó, vi negre S/D.O. Catalunya, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".