NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. De color palla pàl·lid.
AROMA:
En nas, aromes de llevat (molla d EPAN) i ametlles torrades sobre un fons marí, salí i iodat que recorda a sotamar.
GUST:
En boca és fresc, elegant i punyent, apreciant de nou les notes biològiques de la seva criança.
MARIDATGE
És un aperitiu excel·lent per acompanyar olives, fruita seca com les ametlles, pernil ibèric, formatges, embotits i tot tipus de tapes.
ET POT INTERESSAR
Emilio Lustau S.A. va ser fundada el 1896 per José Ruiz-Berdejo. El 1940, el seu gendre Emilio Lustau Ortega va traslladar el celler a l'antic barri de Sant Jaume, al casc antic de Jerez de la Frontera. Des de 1950 fins ara, la firma és exportadora de vins de Jerez. A la dècada dels 70 la companyia va continuar la seva expansió. Primer, construint noves naus amb cellers a la finca familiar de La nostra Senyora de l'Esperança. Després, a partir de començaments dels 80 i sota la direcció de Rafael Balao, va esdevenir una de les companyies més innovadores de Jerez. El 1990 la direcció d'Emilio Lustau S.A. va canviar a el passar a mans de la coneguda companyia Luis Caballero SA, productora de licors i espirituosos i de el famós Ponche Caballero, el licor més venut d'Espanya.
Al juny de 2008 Lustau va adquirir quatre de les marques més importants en la història de el vi de Jerez, La Ina, Botaina, Riu Vell i Vinya 25.
Envellit sota vel flor al Port de Santa Maria. La ubicació dels cellers de Lustau al centre de la ciutat ofereix condicions perfectes per a la criança.
Recomanem servir-ho a una temperatura de 7 - 9º.
Remarquable Fino allant aussi bien, sur les crustacés que sur les poissons crus ou cuisinés. Pourvu que le prix ne grimpe pas !