Gramona Gra a Gra Pinot Noir

Anyada:
2012, Molt bona
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Generós Vi de Licor
Capacitat:
0,37 L.
Graduació:
12,5º
Celler:
Caves Gramona
País:
Espanya
D.O:
D.O. Penedès
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Penedès   (Espanya - Catalunya)
Foto Gramona Gra a Gra Pinot Noir vi generós

Gramona Gra a Gra Pinot Noir

INFORMACIÓ D'INTERÈS Gramona Gra a Gra Pinot Noir 2012

NOTA DE TAST

Color: Net, límpid i brillant. Color cirera picota. Molt agradable a la vista.

Aroma: En nas, es percep molt bona complexitat, on es presenta expressiu i amb caràcter. Apareixen notes de fruita, on els gerds, les maduixes i les cireres amb licor agafen el protagonisme d'uns records florals i herbacis més tímids però presents.

Gust: Entrada en boca llaminera i amb una estructura tànnica pura. Destaca la seva suavitat en el seu pas per boca que és perfectament equilibrada amb la seva acidesa. Glicèric que es transforma amb elixir, i desenvolupa a una elegància d'una persistència memorable.

MARIDATGE

Pastisseria a base de fruits vermells. En la xocolata troba un gran aliat, ja que aporta diferents intensitats i textures. Catànies. Brownie. Coulant de xocolata amb coulis de fruites vermelles. També acompanya formatges de fortalesa mitjana - alta, i fins i tot els formatges blaus.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Viticultura ecològica i biodinàmica:

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l'equilibri de l'entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l'ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

Elaboració:

Raïms procedents de Mas Escorpí, propietat familiar situada a 350m d'alçada. Cultivada des de 1984. En el moment de la verema, el raïm arriba als 24 graus d'alcohol probable amb una salut perfecta. Es veremen dos terços de la vinya en caixes de 20 kg i es duen a la cambra de cria durant 36 hores amb l'objectiu de baixar la temperatura a 0º C. Procedim al desrapat triant gra a gra la taula de selecció. Es porten a una tina de fusta on es realitza una maceració pre-fermentativa (5º C) durant deu dies. Es fan remenades cada 12 hores per extreure un color intens. Quan comença a plovisquejar, es retiren les pells immediatament. Aquell mateix dia es verema el terç de raïm que roman a la vinya, el Pinot Noir sobre madurat que s'ha pansificat. Aquest és afegit al most que comença la fermentació a 13º C. La fermentació dura gairebé 6 setmanes fins que s'atura de forma natural amb 150 g / l de sucre i 13 % vol. Finalment, per acabar d'arrodonir i aportar major complexitat al vi, es realitza la criança en bótes de roure francès durant 7 mesos.

RECONEIXEMENTS:

- Guía Repsol. 91 punts.

- Guía El Economista de Vinos i restaurants. Vi destacat.

- Guía Vivir el Vino 2014. Millors vins dolços de l'any.





Gramona Gra a Gra Pinot Noir, vi generós D.O. Penedès, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".