NOTA DE TAST
Color
Daurat clar amb reflexos daurats.
AROMA:
Subtil i complex, delicat, notes de flors blanques, anís, notes iodades però també de fruites i de brioix. Molta mineralitat i frescor.
GUST:
Fresca amb una agradable mineralitat, molta elegància, finor i precisió, amb aromes de fruites exòtiques, de fruites blanques i flors. Vi ple i amb potència i una molt bona longitud aromàtica. Vi fi i mineral que revela l'expressió de l'terroir.
MARIDATGE
Vi versàtil, peix a la graella o amb salsa, carns blanques ( a la graella o rostides ), mariscs, formatges.
Temperatura de servei de 12º a 14º C.
ET POT INTERESSAR
Terra Remota és un celler nascut el 1999 quan la família Bournazeau Florensa adquireix una propietat de 40 ha. Situada a l'extrem nord-est de la península ibèrica, a la comarca gironina de l'Alt Empordà i adscrita a la DO Empordà. Situada a les rodalies dels pobles de Capmany i Sant Climent Sescebes, al centre d'una zona boscosa, protegida de la tramuntana per la serra de l'Albera, a 1,5 km. de la Mediterrània, amb una altitud de 140 metres sobre el nivell deL mar i amb un sòl de marcat caràcter granític. Un lloc solitari, captivador per la seva aparença de llunyania respecte a la resta de món, justifiquen l'apel·latiu amb què Terra Remota ha batejat al seu projecte. Paradoxalment, malgrat el remot de la localització, aquesta zona ha estat ocupada per comunitats humanes des de temps remots. Així, restes d'assentaments pertanyents a la cultura ibèrica s'han documentat a la zona, la qual cosa dóna compte de la longevitat de la humanització en aquest territori. En el seu homenatge, Terra Remota ha utilitzat com a logotip dos símbols atribuïts a aquestes comunitats antigues gravades en uns blocs de granit: O +
Terra Remota és un celler nascut amb una marcada sensibilitat cap al territori on està assentada i conseqüent en la seva integració amb el paisatge natural que l'envolta. Tot això constitueix l'espina dorsal de la filosofia de Terra Remota i compromet la seva actuació en tots els sentits.
Elaboració:
Vinificació per parcel·les. Raïms seleccionats i desrapadas. Refrigerat a 6º C del raïm en cambra frigorífica abans de premsar. Premsat pneumàtic a baixa pressió. Decantació per fred. Fermentació a temperatura controlada ( 15º a 17º C) en dipòsits d'inox i bótes de roure francès amb bâtonnage. Criança sobre lies fines durant 7 mesos. Assemblatge a la fi de la criança, clarificació, filtració suau abans d'embotellar.
Agricultura Ecològica, clima mediterrani càlid i sec, sòl granític, treballs agrícoles manuals i conreu mecànica.
Qualitat preu. Bonissim.