NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color groc amb reflexos grisacis. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas és sinceritat i naturalitat en el seu màxim estat. S'expressen els aromes de fruita blanca madura (poma, pera, i petites pinzellades de plàtan) i on destaquen també, les notes florals que es troben molt presents.
GUST:
Entrada en boca amb calidesa que li confereix un caràcter molt amable. De marcada agilitat, acidesa i amb un toc salí molt característic. De final llarg i persistent.
MARIDATGE
Peix blanc a la graella, Aperitiu, Fumats, Sushi, Arrossos de peix
ET POT INTERESSAR
La Rumbera és un vi blanc natural sense denominació d'origen elaborat per Oriol Artigas Viticultors, a Llinars del Vallès, al nord-est de D.O. Alella, a només 15 km de Barcelona.
Oriol Artigas és un jove viticultor de la zona d'Alella natural de Vilassar de Dalt. Després d'haver-se format estudiant i treballant a diverses regions decideix establir-se en el seu territori. La bodega es troba al vell mig de Llinars, i és aquí on elabora els seus vins amb identitat de territori. Gran coneixedor de la zona, interpreta el paisatge amb molta habilitat i personalitat, cultivant la vinya de forma orgànica i elaborant els seus de forma natural. Això permet donar resultats de vins molt francs i transparent, que gràcies a un fascinant toc salí, expressen tot el caràcter del clima mediterrani.
La Rumbera és un vi blanc elaborat amb Pansa Blanca procedents de diferents vinyes entre 35-80 anys, amb sòls de sorra granítiques i terrasses fluvials.
La verema és manual, una vegada a bodega el 80% del raïm es derrapa i es premsa, i la resta macera amb pells durant cinc dies. La fermentació és dipòsit d'Acer inoxidable amb llevats autòctons. Una vegada finalitzada la fermentació reposa durant nou mesos en aquests mateixos amb les seves pròpies lies.
S'embotella sense clarificar, ni estabilitzar, ni filtrar i sense afegir sulfurós.