Olivera Agaliu

Anyada:
2019
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Blanc Criança
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
12,5º
Celler:
Cooperativa L'olivera
País:
Espanya
D.O:
D.O. Costers del Segre
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Costers del Segre   (Espanya - Catalunya)
Producte Ecològic
Foto Olivera Agaliu vi blanc

Olivera Agaliu

INFORMACIÓ D'INTERÈS Olivera Agaliu 2019

NOTA DE TAST

Color: Groc palla, d' aspecte brillant.

Aroma: Nas intens, amb aromes de fruita blanca que recorden a la pera. Subtil i elegant, sobresurten les notes de plantes aromàtiques i els aromes de brioix.

Gust: En boca és fi i equilibrat i retornen els records de fruita blanca amb una bona acidesa que li dóna profunditat i un postgust llarg.

MARIDATGE

Bona harmonia amb tot tipus d' arrossos, mariscs macerats amb suc de llimona ( ceviche ) o una bona graellada de verdures.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

A Vallbona de les Monges la història està marcada per la presencia del monestir cistercenc. L 'ordre del cister fou fundat a la Borgonya i és dedica a combinar l' activitat espiritual amb el desenvolupament en l 'ambit de l' agricultura i l 'organització del territori. Vallbona és lloc de carenes i valls petites on s 'intueix l' acció erosiva de l 'aigua, que ha modelat el paisatge

A la Cooperativa Olivera es cultiven vinyes i oliveres i s' elaboren vins i olis cercant d' expressar d' allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.
És una cooperativa d' integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. El treball és una experiència vital i emocional.
Es va començar aquesta aventura l' any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d' interior.

Agaliu és una paraula antiga que significa il.lusió, repte. L' Agaliu és un vi delicat, agradable, que reflexa el desig de crear un vi fresc, suau, amb el toc just de roure, elaborat únicament amb la varietat Macabeu.

Elaboració:
Es cull el raïm manualment i es premsa amb el gra sencer i la rapa. El vi fermenta a temperatura controlada de 15º a 17º C en bótes de roure americà ( 80% ) i francès ( 20% ), amb un percentatge de fusta nova que mai supera el 15%, per respectar el caràcter varietal del Macabeu. La criança es fa sobre les lies del vi. Aprofitant l' efecte que generen, Es realitza durant els 3-4 mesos que dura la criança, un battonage setmanal per augmentar-ne el volum en boca i buscar una integració més fina i elegant de la fusta al vi.
Varietats: Macabeu 100%.

VALORACIÓ DELS NOSTRES CLIENTS

Fes la teva valoració
 
Usuari:
Joan
Data:
01/04/2019
         

   Un molt bon vi de la varietat macabeu. En boca és greixós, a cítrics confitats. Al final és un punt sec i molt gustós. Molt recomenable.

Olivera Agaliu, vi blanc D.O. Costers del Segre, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?