NOTA DE TAST
Color
Groc palla amb reflexos verdosos.
AROMA:
Nas intens i complex amb aromes de fruita blanca i fruita d' ós ( pressec, orellana ). Sobresurten notes làctiques i un punt especiat de pebre blanc.
GUST:
En boca és untuós, cremós i amb un punt dolcenc. Entrada fresca i una bona persistència.
MARIDATGE
Un vi que convida a ser maridat amb entrants freds, com els canapès a base de paté o escalivada. Ideal per prendre com a aperitiu.
ET POT INTERESSAR
A Vallbona de les Monges la història està marcada per la presencia del monestir cistercenc. L 'ordre del cister fou fundat a la Borgonya i és dedica a combinar l' activitat espiritual amb el desenvolupament en l 'ambit de l' agricultura i l 'organització del territori. Vallbona és lloc de carenes i valls petites on s 'intueix l' acció erosiva de l 'aigua, que ha modelat el paisatge
A la Cooperativa Olivera es cultiven vinyes i oliveres i s' elaboren vins i olis cercant d' expressar d' allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.
És una cooperativa d' integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. El treball és una experiència vital i emocional.
Es va començar aquesta aventura l' any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d' interior.
Missenyora és el nom que rebien antigament les abadesses del monestir de Vallbona. Aquest vi mira al passat i s' inspira en un altre que es feia antigament a la zona, el vi bullit, amb un petit toc dolç.
Elaboració:
Es cull el raïm manualment i es premsa amb el gra sencer i la rapa. El vi fermenta a temperatura controlada de 15º a 17º C en barriques de roure americà ( 80% ) i francès ( 20% ), amb un percentatge de fusta nova que mai sobrepassa el 15% per respectar el caràcter varietal del Macabeu. Es fa la criança sobre les pròpies lies amb battonage setmanal per augmentar-ne el volum en boca. Abans d' embotellar s' hi afegeix, segons el tast, una quantitat de most de raïm concentrat que dóna al vi el caràcter abocat que el fa golós i original.
Varietats: Macabeu 100%