El Xitxarel.lo Magnum

Anyada:
2018
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Blanc Jove
Capacitat:
1,50 L.
Graduació:
12,0º
Celler:
Marti Serda
País:
Espanya
D.O:
D.O. Penedès
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Penedès   (Espanya - Catalunya)
Foto El Xitxarel.lo Magnum vi blanc

El Xitxarel.lo Magnum

INFORMACIÓ D'INTERÈS El Xitxarel.lo Magnum 2018

NOTA DE TAST

Color: Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, net i brillant.

Aroma: Primerament vam notar aromes on la fruita blanca es presenta madura, dominada per un fons cítric i floral amb tocs subtils de fonoll i gessamí.

Gust: En boca te 1 bon atac, fresc i mineral amb un país sedós. Postgust amb bona acidesa acompanyada de tocs afruitats i cremosos que li donin 1 bon volum i Densitat característica de l'xarel.lo amb un final Llarg i agradable.

MARIDATGE

Ideal amb cuina natural, fresca, vegetariana. Blanc ideal com copa desenfadada.
Aperitius, pastes amb marisc, peix a la planxa, arrossos de la Costa Mediterrània.

Temperatura de Servei de 6 a 8º C

INFORMACIÓ ADDICIONAL

El Xitxarel.lo és un vi blanc elaborat amb la varietat autòctona de l'Penedès per excel·lència: el xarel·lo. Una varietat molt estimada, resistent a la sequera i la calor, que ha sabut vèncer el pas de el temps i convertir-se en l'essència de el Penedès.
Si hi ha un bon lloc per fer créixer xarel.lo, sens dubte és el Penedès. La seva diversitat climàtica, i el contrast entre les temperatures màximes i mínimes, permeten que aquesta varietat abast nivells d'excel·lència únics. El Xitxarel.lo neix a la finca de Mas Cortei, situada a 340 m. de el nivell de la mar al municipi de la Granada, enmig de l'Alt Penedès.
Les vinyes van ser plantades a la dècada dels 50, i són un exemple de la bona adaptació de l'Xarel·lo a la comarca.

elaboració:
Les vinyes de xarel.lo, de més de 50 anys, són veremades manualment. La maceració és en fred per conservar el potencial aromàtic i matisos de l'xarel.lo. Obtenció de el most flor gràcies a un premsat suau amb la premsa pneumàtica i posterior el desfangat. Hi ha 20 dies de Fermentació en dipòsits d'acer inoxidable, fermenta el vi a una temperatura de 16 graus. El batonnage és de 5 setmanes. En un dipòsit, s'agita periòdicament les mares amb el vi, permetent així l'adquisició d'estructura i densitat en boca. Després es fa la clarificació i filtració per extreure les restes dels llevats de vi. I finalment el repòs i embotellat. El vi descansa un temps en dipòsit d'acer inoxidable fins a l'embotellat.

El Xitxarel.lo Magnum, vi blanc D.O. Penedès, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".