NOTA DE TAST
Color
De color daurat, net i brillant.
AROMA:
Nas de bona intensitat, amb tocs de llevats, una mica de fruita tropical, tocs cítrics i una mica de flors blanques. Suaus notes làctiques.
GUST:
En boca dóna sensació de "agulla", és cremós, fresc, amb bona acidesa i bon recorregut. Té una atractiva estructura i una excellent fruitositat.
MARIDATGE
Vi fresc i aromàtic que podrà acompanyar des dels millors aperitius i plats frescos als peixos més subtils.
ET POT INTERESSAR
El cultiu de la vinya no constituïa l'activitat principal sinó més aviat un hobby. Els Lafond i els Ladoucette eren famílies de banquers, havent estat alguns dels seus membres governadors del Banc de França, el principal banc del país en aquella època. El 1972 el Baró Patrick de Ladoucette ser el primer a consagrar-se exclusivament a la carrera del vi i posar en marxa una sèrie d'inversions per tal d'augmentar la importància i diversitat de les seves propietats.
El fil conductor de les seves inversions era el poder produir els millors vins blancs a partir de tres varietats principals d'alta qualitat. En efecte, a França, en tenir cada vinya una sola varetat, i aquesta llavors en exclusiva, calia implantar-se a les regions en les que aquestes varietats de raïm es conreaven ja històricament i presentaven les millors característiques de qualitat. Així, a França cada gran regió vitícola conrea un cep que és específica d'ella: a Chablis, la Chardonnay, en Pouilly i en Sancerre, el Sauvignon blanc, en Vouvray, el Chenin. A l'Baró de Ladoucette li va ser necessari, per tant, establir en cada gran regió d'aquestes vinyes, i aquesta és la raó per la qual, avui dia, cada una de les seves propietats produeix un tipus de vi específic i únic.