Amic Clos d'Agon Blanc

Anyada:
2018
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Blanc Jove
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
13,0º
Celler:
Clos D'agon
País:
Espanya
D.O:
D.O. Empordà
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Empordà   (Espanya - Catalunya)
Foto Amic Clos d'Agon Blanc vi blanc

Amic Clos d'Agon Blanc

INFORMACIÓ D'INTERÈS Amic Clos d'Agon Blanc 2018

NOTA DE TAST

Color: Groc pàl·lid amb reflexos verdosos, brillant, límpid. A la vista és molt agradable.

Aroma: Franco, directe envoltant, destacant les aromes varietals, fruiter, fruites blanques i cítriques. La sensació floral també és present, molt marcades les notes anisades de fonoll.

Gust: Agradable, molt bon pas per boca, una mica untuós, glicèric, molt saborós, amb personalitat de caràcter afruitat. Algun record mineral i salí, la fruita és present, amb records de poma fuji, pell de préssec, i aquest punt vegetal de menta.
Final de boca sec, cítric, llarg i persistent.

MARIDATGE

Gastronomia de proximitat, peix i marisc de la Mediterrània. Mol·luscs (Musclos a el vapor, de roca "garoines o eriçons de mar"). Arrossos i fideuàs amb producte local com les fantàstiques Gambes de Palamós)

INFORMACIÓ ADDICIONAL

La història moderna del celler Clos d 'Agon arrenca el 1987, quan el matrimoni format per Philippe Dambois i Danièle Bagon compren la propietat. Assessorats pels catedràtics de la universitat de Montpellier André Crespy i Pierre Galet, i després del detingut estudi de sòl i clima de la zona, decideixen arrencar la vinya antiga i plantar noves varietats especialment aptes per a l'elaboració de vins de qualitat.
Després d'aquesta etapa, sis amics suïssos amb interessos en el món de el vi adquireixen la finca el 1998, construint l'actual celler, completant la plantació de vinya fins a arribar a les 16 ha. i deixant-se assessorar pel prestigiós enòleg Peter Sisseck.
Actualment dos d'aquells sis amics, Alfons Niedhart i Juerg Maurer, obstentan la propietat de Cellers Clos d 'Agon i des de 2008, la direcció tècnica recau en mans de l'enòleg Miguel Coronado.

El celler és una construcció moderna però integrada en el seu entorn, lleument inspirada en l'obra de Piet Mondrian.
En el disseny operatiu va participar molt activament Peter Sisseck, per així aconseguir un desenvolupament dels treballs el més racional possible. Per exemple, la zona de recepció del raïm es troba en una escala superior, el que permet treballar per gravetat en gairebé tot el procés.

Es podria dir que l'única tecnologia usada durant els treballs que es duen a terme en celler és el control de la temperatura. Les sales de fermentació posseeixen tancs d'acer termorregulados i la sala de criança i el magatzem estan completament climatitzats.
Els treballs de construcció van començar l'any 2002 i van finalitzar en 2006.

Les vinyes creixen en sòls d'argila i pissarra amb orientació principalment Nord-Sud. L'altitud de les parcel·les oscil·la entre els 40 i els 140 m. Les varietats negres emprades són Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot i Merlot i les blanques Viognier, Marsanne i Roussane. Recientemente hem reconvertit algunes parcel·les per plantar Garnatxes tinta, blanca i grisa.

Amic Clos d'Agon Blanc, vi blanc D.O. Empordà, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".