NOTA DE TAST
Color
Té un color robí intens, concentrat i profund.
AROMA:
Lelegant aroma és complex, amb notes de fruites vermelles. Clàssic olor herbaci harmònicament integrat; perfums típicament de sotabosc o més precisament de zona Mediterrània, fins als diversos perfums terciaris típics de l'envelliment.
GUST:
El sabor és potent, concentrat, i té una gran profunditat, amb tanins dolços i equilibrats En boca és ric i dens, però harmoniós i elegant. El vi té un final llarg amb una profunditat marcada de manera decisiva i una estructura de polifenols que garanteix extraordinària longevitat d'aquest vi.
MARIDATGE
Amb sabors intensos, com els productes de la caça, en forma particular, el colomí rostit, els formatges de sabor decisiu.
ET POT INTERESSAR
En els anys vint, un estudiant de Pisa, Mario Incisa della Rocchetta somiava amb crear un vi de raça. A la Toscana, experimentà algunes soques franceses i conclou que el Cabernet tenia "el bouquet que buscava". Un vi compost prevalentment de cabernet representava un gran canvi en la tradició de la Toscana i Piemontès del Sangiovese i del Nebbiolo. La decisió de plantar aquesta varietat en el clos de San Guido va ser, en part, a causa de la semblança que havia notat entre aquesta zona de la toscana i Graves, a Bordeaux. Els primers judicis donats per aquells habituats als vins lleugers locals no van ser positius. Des de 1948 al 1960, el Sassicaia roman de domini privat i va ser begut només en la masia.
Cada any, poques caixes eren destinades a envellir al celler de Castiglioncello. El Marqués molt després es va adonar que envellint el vi, aquest millorava considerablement. Com sovint passa amb els vins de grans llevats, aquells que eren considerats defectuosos, amb el temps es van transformar en virtut. La collita del 1968 va ser la primera a ser posada en el mercat, amb una acollida d'un Premier Cru Bordeles.
El Sassicaia ha estat el primer vi italià a posicionar-se amb èxit a l'exterior i, és gairebé universalment conegut com el pare d'una nova família de vins italians: Il supertoscani (els supertoscanos). La primera vinya de Mario Incisa està considerada el bressol del Cabernet italià. Les noves plantacions i la millor vinificació, van produir resultats excel.lents, el consens va ser unànime.