NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color cirera picota amb reflexos lleugerament blavosos. Intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas d'una expressivitat envolvent. Predominen les notes florals fantàsticament fusionades amb aromes de fruita negra madura, i on els tocs més agradables de les espècies dolces s'expressen gràcies a la seva aportació de la criança en bóta.
GUST:
En boca, ens dóna la benvinguda amb una potència realment sorprenent, on és mostra d'entrada molt obert i expressiu, realçant un equilibri perfecte amb la delicadesa que el caracteritza. Amb tanins molt presents però a la mateixa vegada increïblement subtils, fan d'ell un vi amb el caràcter digne de Ribera del Duero.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar amb qualsevol plat de carn a la brasa. Però fantàstic amb el típic "cochinillo" rostit, típic de les terres de Segovia.
ET POT INTERESSAR
La primera collita de Pagament de Carraovejas va ser el 1991, fruit dels gairebé 70.000 quilos que van donar les 25 primeres hectàrees en producció. En els anys següents, vinya i celler anirien augmentant en successives ampliacions a través d'un continu però també pausat i meditat creixement, regit sempre pel criteri de no perdre gens de qualitat, aconseguint-actualment les 200 Ha.
A aquesta superfície de vinya, cal sumar els més de 14.000 m2 d'edificacions amb què comptem en l'actualitat. Unes instal·lacions on s'uneixen tradició i avantguarda, amb les més modernes tecnologies i un profund respecte pels processos naturals, buscant sempre la millora contínua a través de la inversió en diferents projectes d'investigació, desenvolupament i innovació.
Al celler es porta a terme un especial sistema de fermentació particularment innovador, dissenyat per l'enòleg Basilio Izquierdo a Rioja, i adaptat a aquestes instal·lacions a la Ribera del Duero. Aquest nou sistema es basa en l'ús d'un pont grua i un petit dipòsit anomenat OVI, que omplint-se per gravetat, és elevat fins a la mateixa boca d'entrada del dipòsit de destinació.
Abans de l'entrada al celler, el raïm farà nit a cambres frigorífiques especialment adaptades per a aconseguir la humitat i la temperatura adequades. D'aquesta manera la matèria primera començarà la fermentació alcohòlica amb 5è graus de temperatura, ideal per a garantir les propietats presents en la mateixa i el desenvolupament d'una fermentació lenta i controlada.
La preocupació per mantenir les qualitats físiques del raïm es reflecteix en tots els moviments, prescindint de qualsevol sistema que origini pressió a la pasta com l'ús de bombes o canonades, que provocarien la ruptura de la pell abans de l'entrada en el dipòsit.
El raïm que arriba en caixes de verema i supera la taula de selecció entra, per mitjà d'un sistema de cintes transportadores, a la mateixa boca del dipòsit on es desrapa en el moment de caure per gravetat.
La nau de fermentació està equipada amb dipòsits d'acer inoxidable, especialment dissenyats per aconseguir una maceració més eficaç causa de la seva gran superfície de barret, i tines de roure francès, amb una capacitat de 150 Hl per fermentació alcohòlica i de 200 Hl destinades a fermentació malolàctica. Tots els dipòsits estan dotats amb tecnologies de control d'avantguarda que permet mimar els processos de fermentació alcohòlica i malolàctica al detall.
La sala de fermentació en fusta incorpora les tecnologies més modernes, utilitzant els sistemes de gravetat que respectin al màxim les qualitats de la matèria primera. S'utilitzen petits OVIS transportadors que mitjançant un sistema de vol trasllada raïm des de l'entrada a cada un dels dipòsits, on els vins duran a terme les fermentacions, especialment "El Anejón" i el famós "Pago de Carraovejas Costa de les Llebres" .
Mitjançant un prolongat estudi de R + D han estat capaços de seleccionar i triar la seva pròpia soca de llevats així com de bacteris làctics per caracteritzar i diferenciar ja des de la fermentació seus vins, la qual cosa, unit a la qualitat en la matèria primera, permet aconseguir la personalitat i singularitat dels vins de Pago de Carraovejas.
Provat al restaurant del celler, i comprat aprofitant una oferta. Un vi memorable, melmelada de fruits negres, cacau i vainilla. Avellutat com ell sol. Les altres ampolles aguantaran encara molts anys (si no me les bec abans!)