NOTA DE TAST
Color
Color cirera intens amb vora ataronjat.
AROMA:
Aromes de fruita gebrada (pruna, orellanes), aromàtic (espígol, tocs herbacis), fons de cuir, especiats (canyella, clau, pebre).
GUST:
Molt fluid i amb gran textura, gran equilibri fruita-fusta, amb amabilitat, final de boca llarg amb records de cuir i espècies.
MARIDATGE
Aquest vi marida bé amb pernil, formatges no molt curats, guisats amb salses no gaire especiades, llegums cuites o cuinades, aus, carns vermelles, carns a la graella i rostits.
ET POT INTERESSAR
Després de 150 anys de gran experiència, el seu encert i clau d'èxit ha estat el combinar com ningú la seva llarga tradició i assentada marca amb la regeneració i adaptació als temps actuals de totes les seves installacions i, més important, la modernització de la seva gamma de vins . Una casa que, d'alguna manera, sempre ha estat avançada al seu temps, una casa que ha sabut prendre riscos, encertats i amb enfocament, sense perdre el seu bagatge cultural. Mostra d'això són ara la seva aposta i incursió "primerenca" a Rueda, el seu Barón de Chirel, el seu nou celler, el seu renovat vi reserva i els seus nous vins de finca.
Fundada l'any 1858 per Camilo Hurtado de Amézaga, Marqués de Riscal, s'alça com una de les marques més reconegudes i històriques del món del vi de Rioja i espanyol, ara gairebé més per la valenta, arriscada i moderna ampliació del celler amb hotel, a càrrec de Frank Gehry que, sense cap mena de dubte, representa una aposta molt encertada a l'estil Guggenheim, amb gestió internacional i spa amb vinoteràpia.
Guia Peñín 2010: 90/100 punts (Marqués de Riscal Reserva 2005)
excelente y comodísimo por su tamaño, cuando solo se quiere tomar una copa