NOTA DE TAST
Color
Color vermell picota.
AROMA:
Nas llaminer amb tocs a fruita negra i espècies.
GUST:
En boca envoltant. Final equilibrat i persistent.
MARIDATGE
Ideal amb carn de caça, mitjana, guisats, formatges curats, pernil ibèric.
ET POT INTERESSAR
HISENDA SOLANO
És un petit celler familiar, situat a La Aguilera, Burgos amb vinyes seleccionades de més de 60 anys i amb un sòl format per margues, argiles arenoses i calcàries. Un poble que compta amb alguns dels millors i més antics vinyes de la DO Ribera del Duero.
Toni Sarrión va elaborar el seu propi vi en 2016 i ha participat directament en l'elaboració dels vins des de llavors, al costat de Sophie Kunh i resta de la família Cubillo Solano, respectant la seva filosofia i incorporant-un any més tard com a soci de el projecte.
La seva filosofia ha estat sempre de mínima intervenció, treballant de forma artesanal, sense llevats, sense addiccions, amb criances respectuoses, volent que la vinya s'expressi lliurement.
Viticultura sostenible sense ús d'herbicides ni pesticides.
Verema manual en caixes de 12 kg.
Varietats: Tinto Fino amb un percentatge petit de Albillo.
Vinificació: Cada parcel·la per separat. Dipòsits de vinificació d'acer inoxidable i formigó amb control de temperatura. Maceració en fred de 24 a 36 hores sobre 8-10ºC. Fermentació alcohòlica durant 11 dies amb petits remuntats i "pigeage". Temperatura mitjana de 26º. Maceració post fermentativa de 5 dies.
Criança: 14 mesos de criança mixta entre bóta de roure francès de 225 L i 6 mesos en dipòsits de formigó de 500 L.