NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color vermell amb reflexos lleugerament Rubí - granats. Intensitat de capa mitjana - alta. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas de molta intensitat i complexitat. On es perceben les aromes de xocolata, groselles negres i mores, juntament amb les olors varietals que li confereixen una personalitat única.
GUST:
Entrada en boca amb la mateixa personalitat que el caracteritza en nas. Amb una complexitat i elegància dignes d'admirar. Ens trobem amb uns tanins molt vius, que li fan tenir molta vivesa amb molta profunditat i una sedositat que envolta el paladar. Final llarg i molt persistent.
ET POT INTERESSAR
La finca de Guado al Tasso es troba en el petit però prestigiós DOC de Bolgheri, a la costa de la part alta de Maremma, a uns cent quilòmetres al sud-oest de Florència. Aquesta denominació té una història relativament recent, el DOC Bolgheri va ser aprovat el 1995 i des de llavors s'ha convertit en un punt de referència reconegut internacionalment per la sorra italiana i internacional de la vinificació. La finca cobreix una àrea de més de 1000 hectàrees (2500 acres); 320 (790 acres) dels quals estan plantats amb vinyes. La resta està ricament cobert de camps de blat, gira-sols i oliveres, ubicat en una bonica plana envoltada de vessants ondulades coneguda com el "Amfiteatre Bolgheri" a causa de la seva particular forma. Les vinyes estan plantades en Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot i Vermentino. El mar proper proporciona un clima suau amb brises constants que mitiguen la calor de l'estiu i alleugen el clima hivernal, mantenint un cel clar i un alt nivell d'exposició a la llum solar.
La collita es va recollir a mà i, després d'un acurat procés de selecció de baies per baies, el raïm van rebre un premsat suau i una maceració en fred abans de la fermentació de les pells en el most; Després va seguir la fermentació. El vi es va introduir en bótes noves de roure francès de 60 galons, on es va sotmetre a una fermentació malolàctica completa i es va envellir durant un període de 18 mesos. Al final del període d'envelliment, però només després d'un acurat procés de degustació, es van triar i van acoblar els millors barrils per a la producció del vi. Matarocchio després va reposar per altres dotze mesos en ampolla abans del llançament comercial.