NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color granat amb reflexos robí, amb intensitat de capa alta. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas es presenta un vi tremendament fruitós i amb una seductora col·lecció de notes balsàmiques pròpies de la mateixa criança. Els aromes de la fruita amb melmelada com les prunes i les figues, queden perfectament equilibrades amb els tocs de la xocolata i de rere fons les notes fumades més minerals.
GUST:
Entrada en boca molt càlida, però ben harmonitzada. On es percep untuós, amb volum i uns tanins amables i molt madurs. Final llarg, corpulent i d'una gran persistència.
MARIDATGE
Harmonia perfecte amb plats de potència gustativa alta, com poden ser (per començar) plats típics de la zona; "Ternasco asado", pollastre al "chilindrón", bacallà al "ajorriero", "codillo" al forn, etc...
ET POT INTERESSAR
La garnatxa és una de les varietats que millor expressa el seu terrer. Per aquest motiu, dins de la mateixa denominació d'origen Camp de Borja, les Garnatxes d'Alt Moncayo són diferents de les de la resta de la mateixa zona. Això es deu a la selecció tan estricta que es fa de les vinyes, al tipus de sòl on estan implantades, al microclima i l'edat de la vinya. I en tractar de vinyes velles són ceps molt equilibrats, amb un sistema radicular molt profund.
Els sòls on s'ubiquen aquests ceps vells de Garnatxa, són glacis, o sòls de piedemonte de les serres d'Ainzón, Fuendejalón i Tabuenca, molt pedregosos, amb cants poc rodats, de calcàries o margues, dolomies, quarsites i pissarres. Són sòls molt permeables, que fan que les aigües de vessament es filtrin fins a les capes argiloses més profundes.
Aquesta proximitat del Moncayo és la que atorga a la zona un clima continental fred i sec d'influència atlàntica a l'hivern i mediterrània a l'estiu, amb diferents microclimes depenent de l'altitud en què es trobi la vinya. Així ens podem trobar amb precipitacions mitjanes de 250 mm / any a les zones baixes i de 350 mm / any a les zones més altes de Tabuenca. Són zones endurides per "El Cierzo", un vent dominant del Nord-oest que accelera l'evaporació de les escasses precipitacions.
Tots aquests factors, units a la localització de les vinyes en zones d'entre 500 i 800 metres d'altitud, on la maduresa és molt pausada, fa que s'aconsegueixin vins de gran fruitositat i mineralitat.