NOTA DE TAST
Color
Color cirera picota intens amb rivet violaci, és de capa alta i mostra una llàgrima lleugerament tintada.
AROMA:
Al nas, d'elevada intensitat, destaca una agradable fruita negra madura acompanyada de notes balsàmiques, torrades, lleugers tocs florals, records de sotabosc i aromes minerals.
GUST:
És un vi negre que té una bona entrada, amb volum, i descriu un pas carnós i saborós marcat per un bon pes de fruita, una bona acidesa i una sensació tànnica intensa però molt agradable. És de final llarg i persistent amb un , postgust afruitat i fumat.
ET POT INTERESSAR
A l'agost de l'any 2006, Francesc Grimalt i Sergio Caballero creen a Mallorca "4Kilos Vinícola", una empresa dedicada a elaborar vins que reflecteixin la força del raïm i els seus matisos, però amb un enfocament i presentació diferents.
Francesc Grimalt és enòleg i antic soci / tècnic del celler Anima Negra a Mallorca. Ell és conegut principalment per haver rescatat la varietat autòctona de raïm callet, en el panorama vinícola balear. Sergio Caballero és músic, soci fundador i codirector de festival de música avançada i art multimèdia SÓNAR, de el qual és responsable de la seva imatge.
A finals de setembre de 2006, al garatge d'un amic viticultor i amb pocs mitjans però amb una gran raïm, van elaborar la seva primera producció vinícola: "4Kilos 2006". La fermentació i maceració de el vi es va realitzar en dipòsits refrigeradors de llet que, gràcies a la seva forma, van generar una gran superfície de contacte pell-most. El restant 50% es va elaborar en bótes obertes de 225l. El vi va tenir una criança en bóta nova de roure francès de catorze mesos i la seva sortida a l'mercat es va realitzar a finals de maig de 2008.
Les vinyes es troben situades en diferents municipis a sud i a nord de Mallorca, motiu pel qual no pertanyen a cap DO Els ceps, estan plantades majoritàriament en sòls de "Call Vermell", nom popular per denominar els sòls franc-argilosos amb abundant òxid fèrric. Les varietats que cultiven són callet, cabernet sauvignon, fogoneu francès, Merlot, Monastrell i Syrah.
El nom de "4Kilos" prové de la inversió inicial en pessetes dels seus dos socis, és a dir: 4 milions de pessetes. Una inversió modesta per a aquest sector, que demostra que un bon vi no depèn d'un gran esforç econòmic sinó d'una ambició per la qualitat i una passió pel producte. 4Kilos és la seva signatura inconfusible i una declaració de principis.