NOTA DE TAST
Color
Color cirera picota.
AROMA:
Aromes de fruits del bosc i fons lleugerament especiat, amb la fusta molt ben integrada.
GUST:
A la boca és fresc, de cos mitjà, tanins molt fi, una acidesa viva i un final molt agradable.
ET POT INTERESSAR
12 Volts és un vi negre de la V.T. Mallorca elaborat pel celler 4 quilos a Felanitx. 4 quilos, manera col·loquial de dir 4 milions de pessetes, va ser la inversió inicial que van realitzar Francesc Grimalt i Sergio Caballero per arrencar el celler. Una modesta inversió al sector que demostra que el bon vi no es fa amb molts diners sinó amb passió i ambició per la qualitat.
4 quilos practica una agricultura racional, molt respectuosa amb l'entorn, i amb una intervenció mínima. Utilitzen la cobertura vegetal autòctona, amb una gran població microbiològica amb l'objectiu que hi hagi una bona biodiversitat a la vinya.
Compten amb un clima mediterrani suau, amb estius secs i càlids i poques precipitacions.
12 Volts està elaborat amb les varietats autòctones de Mallorca Callet i Fogoneu (60%), i amb les varietats Syrah (20%), Cabernet (10%) i Merlot (10%). Els raïms procedeixen de vinyes que es cultiven seguint una viticultura racional i de mínima intervenció.
Pel que fa a la seva elaboració, tot el raïm va ser veremat de forma manual. Un cop al celler es va realitzar una maceració i fermentació en dipòsits d'acer inoxidable a una temperatura que al principi del procés es va mantenir als 20ºC per al final deixar-la pujar fins als 28ºC. La maceració va durar uns 20 dies i posteriorment es va fer una fermentació malolàctica en dipòsits d'acer. L'últim pas en l'elaboració de 12 Volts va ser una criança de 9 mesos en foudre de 3000l i en bóta de roure francès de 2n any i de 3r de 225l.
Segons els creadors, Francesc Grimalt i Sergio Caballero, 12 volts és un vi negre que connecta amb el sistema nerviós i recarrega les bateries. Si encara no el coneixes no només t'estàs perdent aquesta transformació d'energia, 12 volts, a més, és pura vitalitat! Una descàrrega de bona vibra balear on les varietats mallorquines callet i fogoneu es fan una abraçada amb les foranes syrah, cabernet sauvignon i merlot donant lloc a un vi fluid i fruiter, de final llarg i agradable.
Gran vi de Mallorca, excelent.