NOTA DE TAST
Color
Or pálid
AROMA:
Bouquet fresc i complex amb lleugers tons cítrics i torrats.
GUST:
Elegant, bombolla suau i fina. Sabors de mel, ametlles, pastissos i poma al forn. intensitat, delicadesa i longitud
MARIDATGE
Marisc fresc, salmó fumat, sushi.
ET POT INTERESSAR
Gran reserva brut amb 18 mesos de criança.
Nyetimber va ser el primer productor de vi escumós anglès a cultivar exclusivament les tres famoses varietats de raïm de la Xampanya: Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay, a Sussex al 1988. El celler produeix els seus escumosos a partir de raïms cent per cent de cultiu propi i està considerat un dels millors cellers d'Anglaterra. El 1998 van produir el seu primer escumós amb aquestes tres varietats i utilitzant el mètode tradicional, convertint-se en el primer celler anglès a competir amb el xampany. El 2006, l'holandès Eric Heerema va comprar Nyetimber posant al capdavant els canadencs Cherie Spriggs ( enòloga principal) i el seu marit Brad Greatrix per manejar la producció dels vins escumosos; Cherie es converteix el 2018 no només en la primera dona, sinó la primera persona no francesa a guanyar el premi Sparkling Winemaker of the Year de l'International Wine Challenge.