NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc amb reflexos lleugerament daurats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas es pot descriure com un Verdejo tot terreny, on es barregen interessants notes vegetals i cítriques característiques de la varietat. L'evolució en copa és constant, ja que el bombardeig d'aromes que et causa són constants, on acaba amb els tocs de préssec, raïm i herbacis.
GUST:
Entrada en boca amb certa cremositat, a causa de la seva estada en bótes de roure francès, però el mateix temps es presenta amb els tocs tropicals, molt bona frescor i un punt sàpid. Un vi gastronòmic i majestuosament versàtil.
MARIDATGE
Perfecte amb tota mena de peixos lleugerament fumats i/o a la brasa. Ideal amb formatges, i arrossos caldosos.
ET POT INTERESSAR
El Mirlo Blanco és el vi blanc d’Alegre Wines & Spirits, el nou projecte de Toni Omedes Alegre, generació de quadres d’una família dedicada als vins i espirituals. Pilar García, prestigiosa enòloga amb 15 anys d’experiència en l’elaboració de vins a la zona de Rueda, és l’encarregada de l’elaboració de Mirlo Blanco, projecte amb el que fa la seva creació a la creativitat més personal i a totes les idees que el seu. Mena d'ansietat necessitava concretar en forma de vi.
Trata de color verd que, igual que la família de la pròpia Pilar, té història d’en Rueda i de la seva varietat estrella. El vinyet del que procedeix el Mirlo Blanco es troba a La Seca i compte amb ceps d’entre 50 i 70 anys d’edat plantada en vaso. Els buits s’agruparan en una història històrica coneguda localment com tresbolillo, en la qual les plantes s’agruparan de cinc a cinc, formant una figura parecida al propi número en la seva data. Els suelos franco-arcillosos apareixen cubiertos de cantos rodats i zones d’àrees, a prop de la seva proximitat al riu. A 700 metres d’altitud, el clímax continental impona que els seus forts contrastin un dia a la nit que es recobreixin les seves característiques amb tot el seu caràcter.
La mitja de la fermentació ferma en barriques de 300-500 litres i l’altra en un dipòsit d’inoxidable, en el dipòsit del vi amb les seves fines fins al març, moment en què s’uneixen els dos vins. Es tracta de la fusta per a redondear, per a estimar boca al vi, sense parar cap amunt per aromes amaderados. Així, detrás de cada botella de Mirlo Blanco, cuyos colors blancs i taronja es recuperen els colors del pelatge i el pic de l’aveu, que assoleix un vi que no està pensat per a les mases, sino per a aigües que veritablement es van guanyar amb la varietat verdejo.