NOTA DE TAST
Color
Groc brillant.
AROMA:
Intenses aromes de fruites blanques, cítriques i florals.
GUST:
En boca és dens, sedós i profund. Mostra una acidesa generosa i un volum considerable. El final és llarg i persistent.
MARIDATGE
Caldereta de peix, Fumats, Ostres, Aperitiu, Marisc a la graella, Peix blanc a la graella, Peix blanc a forn.
Temperatura de servei 10º C. Recomanem decantar.
ET POT INTERESSAR
BODEGA DOMINI0 DO BIBEI RIBEIRA SACRA
Vins elaborats en un paratge escollit pels monjos per portar la seva vida de pregària i treball. Són les valls pels quals transcorre el riu Bibei, els mateixos valls que van veure com els romans van executar importants obres d'enginyeria hidràulica per a l'explotació de les mines de les Medulas i el túnel de Montefurado; els responsables, també, de la introducció de la viticultura en aquesta regió gallega.
Els Cellers Domini do Bibei, a la DO Ribeira Sacra, elaboren cada any un vi nou i elegant, perquè cada any obtenen un raïm diferent, un raïm que neix sobre un sòl dominat per un clima atlàntic. Un terra que va ser modelat per les mans del viticultor. Unes mans que li van donar a el terreny unes siluetes que encara avui retallen les pronunciades vessants, aconseguint bancals de vinyes escalonats pretenent domesticar l'abrupta orografia de la Ribeira Sacra. Les vinyes de Domini do Bibei, d'edats compreses entre els 15 anys fins arribar als que presumeixen de ser centenaris, s'assenten en altituds compreses entre els 300 i els 670 metres sobre el nivell del mar, sobre una base rocosa granit i pissarra, en sòls àcids, pobres en matèria orgànica, i amb una textura argilosa. Les varietats conreades són la: Mencía, Brancellao, Mouratón, Souson, Garnatxa, Godello i Albariño.
El celler està ubicat a la localitat de Manzaneda, Orense; presentar el seu primer vi el 2002, tot i que l'aventura va començar l'any 2000. Es van dissenyar unes instal·lacions subterrànies completament integrades amb l' entorn al mateix temps que minimitzaven l'impacte visual, a més de poder emprar sistemes bioclimàtics de refrigeració. Van aprofitar el pendent natural del vessant per construir diferents i independents volums, i d'aquesta manera també aconseguir, per efecte de la gravetat, el tràfec sense estrès del raïm, el most i el vi.
Els vins, de producció gairebé artesanal s'elaboren principalment amb dues varietats, la Mencía i la Godello, amb les quals s'elaboren els monovarietals Lacima (amb una petita part de Brancellao) i Lapena. El seu vi negre Lalama de Cellers Domini do Bibei és un dels actuals grans i reconeguts negres gallecs; conté un alt percentatge de Mencía completat amb Garnatxa, Brancellao i Mouratón.
LAPOLA BLANC DE GUARDA
Vinyes: d'edats compreses entre 12 i 100 anys. Sòls sorrencs i argilosos amb presència d'esquistos. Altituds que oscil·len entre els 400 i els 750 metres.
Varietals: 80% raïm Godello, 5% Albariño, 15% Dona Blanca.
Vinificació: Verema manual en caixes de 10 kgs realitzada entre finals d'agost fins a finals de setembre. Selecció manual en vinya raïm a raïm. El raïm roman 2 dies en fred a 2ºC. Premsat. Desfangat. Vinificació individual segons la varietat i la parcel·la de procedència. Fermentació espontània en bótes de 6 Hl, foudres de 12 i 24 Hl. i dipòsits ovoides de formigó de 7 Hl.
Criança: Primera part en bótes de roure francès de 600 litres i foudres austríacs de 1200 litres i 2400 litres de capacitat i diversos usos. Segona part en dipòsits ovoides de formigó per a la seva estabilització natural. Permanència sobre les seves mares fines. No ha realitzat la fermentació malolàctica.