NOTA DE TAST
Color
Rosa pàl·lid, brillant, límpid, reflexos salmó.
AROMA:
Records de fruita vermella fresca, aromes florals i aranja, d'intensitat alta i tocs especiats.
GUST:
Intens, sucós, fresc, amb bon volum en boca i entrada. Fruita vermella i flors amb records a cítrics i un lleuger tiquet mineral a al final.
MARIDATGE
Ideal amb verduretes a la planxa, amanides diverses amb cuina italiana com la pasta fresca amb diferents combinacions: pizzes premium, embotits, marisc, ceps.
ET POT INTERESSAR
Cellers Manzanos és fruit de la feina de cinc generacions de la família Fernández de Manzanos, la tradició vitivinícola es remunta a 1890.
Es tracta de tres cellers: Azagra i Haro, en la Denominació d'Origen Rioja i campanes, en la Denominació d'Origen Navarra. En aquestes el jove equip de la cinquena generació de la família elabora els vins de qualitat que ja són aclamats al voltant de el món. La seva qualitat ve ja determinada pel seu origen: la seu propia i extensa vinya que tracten amb la meravella de què s'aprecia la diferència del fruit de la natura,
Elaboració:
S'utilitza el raïm de la vinya El Jubero, situat a les rodalies de Ribafrecha, a Santa Engracia, a una altutud d'entre 600 i 700 metres. Es tracta d'una garnatxa conreada en una vinya de tres hectàrees plantada en dues vegades, la primera plantació té 40 anys d'edat i la segona 35 anys. La història d'aquest Rosé és anecdòtica i és que va sorgir perquè l'enòleg Borja Ripa apreciava les qualitats d'aquesta garnatxa especial i volia aconseguir aquesta expressivitat en un vi negre fi, estructurat i amb els aromes que només aquesta garnatxa era capaç de desplegar.
Vinificació: Ha fermentat en barrica durant 3 mesos, per aconseguir donar-li l'estructura i el volum que es volia sense maderizar. Es volia aconseguir una rodonesa voluminosa però que l'aroma no tingués influència de la bóta, perquè l'esplendor aromàtic de la garnatxa es mantingués i que en boca no es tingués aportació dels matisos del roure.
S'ha premsat el raïm i macerat amb la polpa durant 2 dies, després s'ha desfangat i fermentat en dipòsit i dividit el vi en dues parts:
La primera ha estat en bóta francesa de 2 a 3 mesos. La segona part ha seguit en dipòsit.
Les varietats són 90% Garnatxa, i 10% Ull de llebre Blanc.