NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos púrpura, on presenta una intensitat de capa mitjana - lata. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas és complexitat aromàtica. S'enllacen els aromes especiats de regalèssia, petits repunts de cacau i l'inconfusible fruita negra.
GUST:
Entrada en boca on la concentració i la intensitat et dóna la benvinguda. D'una elegància que et sedueix els sentits t'ajuda a reconduir-te a uns tanins sedosos i d'una untuositat molt palpable. Final amb una acidesa molt fresca i d'una longitud molt persistent.
MARIDATGE
Ideal amb la gastronomia mediterrània. Sublim amb escalivada i anxoves. Rostits, pollastre amb escamarlans, caragols a la lluna, fricandó o l'emblemàtica vedella amb bolets.
ET POT INTERESSAR
Carme Casacuberta, llicenciada en ciències químiques i enòloga, junt amb el seu marit Antoni Pena, enginyer industrial, tot dos apassionats del vi, enamorats de la natura i moguts per la il·lusió, l'any 2002 inicien el projecte Olivardots al terme de Capmany. Dins d'un paratge únic i envoltat per 4 hectàrees de vinya, l'any 2006 es construeix el celler, de línies senzilles i modernes, pensat per treballar amb l'ajut de la gravetat, incorporant tècniques modernes però conservant els sistemes de treball de les arrelades tradicions. Vinyes d'Olivardots té actualment 9 hectàrees de vinya en propietat.
Recol·lecció manual en caixes de 10 kg, fent una primera selecció de les millors raïms a la vinya i una segona gra a gra al celler. Premaceració en fred (4ºC) seguida de fermentació controlada a una temperatura de 26-28ºC.
En l'elaboració es combinen les tècniques de remuntat i pigeage per extreure la gran personalitat dels seus raïms. Maceració llarga i premsat a molt baixa pressió. Criança de 16 mesos en bótes de roure francès i fermentació malolàctica en elles, que acabarà matisant amb harmonia la seva expressió aromàtica.
Embotellat sense clarificar ni filtrar.