NOTA DE TAST
Color
De color Porpra opac.
AROMA:
Aromes explosius de fruites negres i blaus es transformen en notes de regalèssia, espècies de l'Índia i olis florals. Ric i llarg, té una bona acidesa que li aporta elegància.
GUST:
En boca, nabius dolços i groselles tenyeixen el paladar amb persistència en un final picant i concentrat.
MARIDATGE
Ideal per obrir-lo en un dinar llarga (caça major, rostits, estofats) i gaudir en cada glop de tots els seus aromes i matisos. És un vi que evoluciona en copa pel que recomanem deixar una mica per al final del menjar. Aquest últim glop serà el punt final a una gran celebració. Servir a 16º C.
ET POT INTERESSAR
Cellers Volver
Fundada el 2004 per Rafael Cañizares, responsable del boom internacional de el vi espanyol en la dècada dels 90.
quan el món sencer associava els vins espanyols a una petita llista de Riojas de qualitat dubtosa i xeressos barats, aquests dos visionaris recuperaven antigues vinyes abandonats en zones llavors desconegudes, com la DO Jumilla . Al mateix temps, reinventava el negoci de l'exportació de vins espanyols, creant noves tipologies de clients i donant a conèixer a tot el món el potencial dels vins.
El segell diferencial del celler és l'elaboració artesanal a partir de varietats autòctones espanyoles procedents de vinyes molt velles, menys productius, però que proporcionen més qualitat en tots els sentits.
Actualment, Cellers Volver elabora vins sota l'empara de les DO Jumilla, Castella la Manxa i Alacant.
Els raïms procedeixen de 5 vinyes, alguns d'ells plantats el 1925. Quatre d'ells de Monastrell. Dues d'aquestes vinyes van ser plantats a la Serra de Salines i dos a la Serra de l'Ombria. L'últim d'ells es va plantar a la serra de la Sima. La vinya de Cabernet Sauvignon està a la Serra de Salines. Cellers Volver és propietària de 185 hectàrees a Alacant sota un cultiu artesanal i natural, totes elles plantades en sistema de got, natural (gairebé orgànic), en secà.
Sòls calcaris fossilitzats i amb la capa superior plena de pedres calcàries. Situats a una alçada de 700-750 metres sobre el nivell de la mar.
TRIGA
Elaboració:
Ús de llevats autòctons. Només les vinyes més velles són usats per a la producció del Triga.
Les vides són acuradament vigilades en totes les fases i processos, poda, floració, fructificació, verol, maduració i verema i només les millors parcel·les són seleccionades. Aquestes vinyes tenen uns rendiments molt baixos, al voltant d'1 to / ha. Cada parcel·la és veremat, elaborada i envellida per separat. Els millors raïms són seleccionats a la vinya i més tard en celler en taula de selecció. Després d'una maceració en dipòsits de 5.000 kg., Passa a premsa vertical.
Fermentació:
Fermentació malolàctica en bóta, 100% vi es sotmet a una criança de 20 mesos en bóta francesa. El vi és lleugerament filtrat.