ca

Els propers dies 6 i 8 de desembre la vinoteca obrirà de matins de 10:00h a 13:30h. Tarda tancat. Podeu seguir fent les vostres compres online :)

Foto Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa vi negre
 

Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa

0,75 L. I
97 PARKER
200,87€
  • ASSEGURANÇA ANTI-TRENCAMENT
  • LLIURAMENT EN 24H/48H
  • COMPRA SEGURA
  • EN 24 - 48 HRS
  • Logotip Visa
  • Logotip de Mastercard
  • Logotip de Paypal
Foto Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa vi negre
Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa
0,75 L.
200,87€
DETALLS
  • Tipus: Negre Alta Expressió
  • Capacitat: 0,75 L.
  • Graduació: 14,5º
PUNTUACIONS PER ANYADES

PARKER

ANY PUNTUACIÓ
2018 97
2017 96
2016 97
2015 96
2013 95
NOTA DE TAST
Color

Net i brillant. Color vermell amb reflexos robí de molta intensitat, Capa alta. Molt agradable a la vista.

AROMA:

Nas amb molt bona intensitat i complexitat, on és desenvolupen aromes de fruites fresques i elegants, i tot, perfectament equilibrat amb uns aromes balsàmics que en conjunt fan que resulti tota una experiència organolèptica.

GUST:

D'entrada et sedueix un paladar evolvent, que evoluciona cap a un vi seriós i atractiu, amb uns tanins ferms i texturats. I un final fresc, llarg i persistent. És un vi que expressa l'essència de terroir únic de Vinha Maria Teresa.

ET POT INTERESSAR
Vinha Maria Teresa va ser nomenada després de la primera néta de Constantí d'Almeida (el fundador de Quinta do Crasto). És una parcel·la centenària de vinyes i una de les més antigues de la finca. Situada en el vessant oriental de la propietat, a una altitud extremadament baixa prop del riu Duero, es planta en terrasses de pedra seca o socalcos que tenen una excel·lent exposició al sol. Les 4,5 hectàrees ocupades per Vinha Maria Teresa són sorprenents en bellesa natural i, sobretot, en les qualitats incomparables de les seves vinyes velles.

Fa més de 100 anys, els productors de vi en tota la regió del Duero sembrarien una barreja de gairebé qualsevol varietat de raïm que tinguessin a mà, ja que tenien la intenció de produir vi de Porto, que té la característica peculiar d'usar una barreja de moltes varietats diferents. És per això que aquesta parcel·la va acabar amb moltes varietats barrejades a l'atzar.
En 2013, a causa de l'avançada edat de la Vinha Maria Teresa, Quinta do Crasto va començar el mapatge genètic de cada varietat. La idea era reemplaçar algunes de les vinyes mortes amb varietats genèticament idèntiques perquè poguessin perpetuar el terroir i la barreja de camp d'una parcel·la tan única. Quinta do Crasto, en col·laboració amb la Universitat de Trás-us-Muntis i Alt Douro (UTAD), va desenvolupar un projecte anomenat PatGen Vineyards, que busca identificar totes les varietats que conformen la Vinha Maria Teresa. Fins a la data, s'han identificat 49 varietats diferents, incloses quatre varietats de raïm blanc i una varietat de raïm vermella desconeguda, és a dir, una que encara no s'ha aparellat.

Una vinya de cent anys en una parcel·la com Vinha Maria Teresa tindrà una capacitat productiva extremadament baixa i mai podrà produir els mateixos rendiments que una vinya nova. Les arrels en la Vinha Maria Teresa s'estenen a dotzenes de metres de profunditat on penetren els sòls d'esquist a la recerca d'aigua i nutrients. Això augmenta la competència entre les diverses vinyes i ajuda a millorar la capacitat productiva de cada planta. No obstant això, la producció anual mitjana de cada vinya a la Vinha Maria Teresa és d'al voltant de 300 g.

Aprofitant el baix rendiment d'aquestes vinyes velles, l'equip de vinicultura de Quinta do Crasto ha aconseguit produir un vi de classe mundial, complex, ple de caràcter i capaç d'envellir en ampolla durant els propers anys.
Els raïms de la parcel·la de Vinha Maria Teresa estan destinades a la producció del vi Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas. No obstant això, en anys excepcionals, aquests raïms s'utilitzen per produir l'únic vi de vinya que comparteix el nom de la parcel·la: Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa. En aquests anys especials, es produeixen entre 2,000 i 8,000 ampolles, depenent de com excepcional sigui l'any. La producció rècord del vi Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa va tenir lloc el 2007, quan es van produir 8,001 ampolles d'aquest vi especial.

Vinyes com el Vinha Maria Teresa són els que fan que els vins del Duero siguin tan especials i tan apreciats en tot el món. Aquest tresor, aquestes característiques úniques de les vinyes de Douro, fan d'aquesta finca emblemàtica un exemple del patrimoni cultural que ens pertany a tots. Per això és tan important protegir i salvaguardar aquest llegat per al gaudi de les generacions futures.

ALTRES PRODUCTES DE … Quinta Do Crasto

Comprant

Quinta do Crasto Vinha Maria Teresa

aconsegueixes:
Això és un regal!

0,00 L.
Regal valorat en 0,00€
X unit..