Pingus

Anyada:
2016
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Negre Alta Expressió
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
14,0º
Celler:
Dominio De Pingus
País:
Espanya
D.O:
D.O. Ribera del Duero
Varietats:
Vins D.O. Ribera del Duero   (Espanya - Castella Lleó)
  •   Stock
    DISPONIBLE
  • Has tastat aquest producte?
             
  • Guía Peñín 97/100
  • Puntuació Parker 99/100
Producte d'Agricultura Biodinàmica
Producte Ecològic
97 99
Foto Pingus vi negre

Pingus

 
2016 97
2015 96
2014 98
2013 95
2012 98
 
2016 99
2015 99
2014 100
2013 96
2012 100

INFORMACIÓ D'INTERÈS Pingus 2016

NOTA DE TAST

Color: Color vermell granat, amb reflexos violacis, d'intensa capa ben cobert, atractiu i brillant.

Aroma: En nas és aromàtic, d'alta potència, perfumat i fragant. Aroma de baies, torrats, pastís de prunes.

Gust: Saborós i estructurat. Sobresurten notes de cafè, torrat i mentals, amb records de fruita negra (mores i prunes). Tanicitat dels seus nobles fustes que s'aniran polint en l'evolució d'aquest vi.

MARIDATGE

Ideal per plats de potència gustativa elevada, donada l'estructura i força d'aquest vi. Alguns exemples serien arròs de bacallà amb botifarra negra, filet de cérvol amb picada de moniato o fins i tot carns argentines a la brasa.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pingus és Peter Sisseck, enginyer agrònom i enòleg nascut el 1962 a Copenhaguen. Porta establert a Espanya des de 1990 i des d'aleshores ha sabut elevar el seu vi a les cotes més altes imaginables de reconeixement internacional.
La creació del celler Domini de Pingus, el 1995, era un projecte que Sisseck li rondava al cap feia temps. Abans havia treballat amb el seu oncle, Peter-Vinding-Diers, que va ser un dels iniciadors de la "nova onada" de vins blancs de Bordeus en cellers de la talla de Château Rahoul, a la zona de Graves. També va treballar a Califòrnia al costat de la enòloga Zelma Zong. Malgrat els seus diferents punts de vista, l'experiència va ser molt enriquidora per Peter Sisseck.
Quan va arribar al nostre país, primer va treballar com a enòleg a Pesquera del Duero i més tard en el seu feu, que va fundar el 1995 a Quintanilla de Onésimo (Valladolid), on elabora el seu gran vi: Pingus.
Domini de Pingus s'enquadra en els anomenats "vins de garatge". Aquest celler de Ribera del Duero el composen unes poques fileres de bótes noves (unes 150), una senzilla premsa, un parell de tines de fusta i algun dipòsit d'acer. La baixa producció fa que es pugui practicar l'artesania i esmerçar-se en la qualitat del producte.
Part del secret d'aquest vi està en unes vinyes velles de “Tinta fina” que es cultiven en una extensió de cinc hectàrees, a més d'una controladíssima selecció.

Pingus, vi negre D.O. Ribera del Duero, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".