NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color violeta amb reflexos blavosos, i on, presenta una intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas, el pes dels aromes de fruita negra (nabius, prunes i grosella) i vermella (cirera i petites aportacions de maduixa silvestre) agafen el protagonisme, i on es troben amb un perfecte equilibri i subtilesa amb les notes de vainilles a causa de ala seva curta estada en bótes de roure.
GUST:
Entrada en boca molt agradable i fresca, i on la seva joventut et dóna la benvinguda des del primer moment. De pas lleuger i franc amb uns tanins elegants i tímids, et conduiran a un final d'una maduresa excel·lent.
MARIDATGE
El gaudirem al màxim amb tot tipus de carns, principalment vermelles. Harmonitza perfectament amb vedella, bou, xai, ànec, diferents preparacions o elaboracions, magret, filet, entrecot, xurrasco. Principalment a la brasa o al forn.
També amb guisats tradicionals ragú de vedella amb bolets, oca, amb verdures o fruites deshidratades, prunes, etc ..., estofats en general.
Fins i tot amb plats de la cuina de mar i muntanya, pollastre de corral amb escamarlans o gambes, llagosta. Arrossos amb estructura i sabor com un arròs muntanyès amb llebre, verduretes i caragols.
ET POT INTERESSAR
El celler Massís de l'Albera es troba al poble de Vilamaniscle, al bell mig del massís de l'Albera i on aprofita l'antiga cooperativa del poble. Els impulsors del projecte aporten energia, experiència i professionalitat adquirida durant anys al sector del món del vi a l'Empordà.
Les vinyes es troben repartides per tot el paratge del massís de l'Albera, i on les vinyes tradicionals de l'Empordà (Garnatxes i Carinyenes) i juguen un paper principal, juntament amb els sols de pissarra que aporten una gran personalitat, juntament amb una climatologia d'alta muntanya aconsegueixen imprimir gran caràcter en els seus vins, i fruit d'un gran treball on el respecte pel territori són la part principal.
Respecte des del més mínim detall: el territori, la tipicitat, la natura, i les vinyes ecològiques. I el més important és que el vi que ens beurem mostri l'Empordà més pur.
Cupatge de 60% Carinyena, 24% Garnatxa i 16% Syrah amb una cirança de 5 mesos en bótes de roure francès.
Armonico