NOTA DE TAST
Color
Color cirera molt intens, i vora ataronjada.
AROMA:
En nas es mostra intens, divers, amb una clara presència de fruits negres madurs, al seu torn proporciona records de bosc, evidentment balsàmic, eucaliptus, així com notes minerals i certs torrats.
GUST:
És un vi ampli, complex i especiat, molt ben estructurat, amb fruita molt madura i uns tanins potents i llaminers, amb una persistència llarga i duradora.
MARIDATGE
Aquest vi harmonitza bé amb pernil, formatges no molt curats, guisats amb salses no gaire especiades, llegums cuites o guisades, aus, carns vermelles, carns a la graella i rostits.
ET POT INTERESSAR
Després de 150 anys de gran experiència, el seu encert i clau d'èxit ha estat el combinar com ningú la seva llarga tradició i assentada marca amb la regeneració i adaptació als temps actuals de totes les seves installacions i, més important, la modernització de la seva gamma de vins . Una casa que, d'alguna manera, sempre ha estat avançada al seu temps, una casa que ha sabut prendre riscos, encertats i amb enfocament, sense perdre el seu bagatge cultural. Mostra d'això són ara la seva aposta i incursió "primerenca" a Rueda, el seu Barón de Chirel, el seu nou celler, el seu renovat vi reserva i els seus nous vins de finca.
Fundada l'any 1858 per Camilo Hurtado de Amézaga, Marqués de Riscal, s'alça com una de les marques més reconegudes i històriques del món del vi de Rioja i espanyol, ara gairebé més per la valenta, arriscada i moderna ampliació del celler amb hotel, a càrrec de Frank Gehry que, sense cap mena de dubte, representa una aposta molt encertada a l'estil Guggenheim, amb gestió internacional i spa amb vinoteràpia.
Guia Peñín 2010: 93/100 punts (Marqués de Riscal Frank Gehry Selección 2001)