NOTA DE TAST
Color
Intens color porpra amb rivets blavosos.
AROMA:
Aromàtiques fruites fresca amb nabius, maduixes i cireres.
GUST:
Vi fàcil de beure amb una viva acidesa i una explosió de fruita ben equilibrada.
MARIDATGE
Perfecte com a aperitiu o per acompanyar formatge, amanides, pastes, paelles i plats de carn blanca.
ET POT INTERESSAR
La història de Bodegues Berceo està estretament lligada a la història i la cultura de La Rioja. La seva existència i fundació es remunta a principis de segle XIX, concretament a l'any 1801.
La família Muga Barahona va ser la precursora de les avui anomenades Cellers Berceo. En aquesta època van ser creades com a negoci familiar sense comptar ni tan sols amb un nom comercial. Al començament es va construir un petit celler sobre uns terrenys propietat de la família, coneguts com les "Heras de Santa Lucia".
Cellers Berceo va anar adquirint reputació i el seu vi es va consagrar com un dels millors de la denominació. El negoci familiar va començar a expandir-se a altres zones vitivinícoles. La marca Gonzalo de Berceo va aconseguir tal èxit que el mateix Govern de la Rioja va voler comprar la marca per denominar així a el vi genèric de DOC a Rioja.
En l'actualitat, la direcció dels cellers està a càrrec de la cinquena generació de la família Fernández de Manzanos, liderada per Víctor Fernández de Manzanos, els que continuen treballant amb la família Gurpegui Muga per perpetuar el llegat rebut.
Un cupatge de raïms que procedeixen de finques de tota la Rioja Alta en què destaqui la frescor, la fruita i l'equilibri pel que es seleccionen les finques amb sòls de fertilitat i profunditat mitjana, amb una textura franca.
Elaboració:
Amb un toc de bóta es potencia la fruita i frescor de el vi d'aquesta zona amb verema manual i maceració pre-fermentativa en fred. S'elabora aquest vi en dipòsits de formigó amb 17 dies de maceració en total amb 3 remuntats manuals diaris. Malolàctica en bóta 70% francesa i 30% americana. Criança total de 5-6 mesos.