NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color vermell picota amb certs reflexos blavosos, Intensitat de capa mitjana - alta. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas amb complexitat i certa intensitat. Es mostra amb timidesa, ja que d'entrada és reserva i no mostra totes les seves virtuts, però amb uns minuts a la copa apareixen els tons balsàmics i la seva expressió de fruita, acompanyada d'una elegància que difícilment et deixarà indiferent.
GUST:
D'entrada fresca i elegant, t'envolten uns tanins de llarg recorregut que t'acompanyen amb una persistència i mineralitat excepcionals. I on la fruita vermella i negra és desperta amb totes les seves plenituds. En definitiva, un vi fantàstic i amb moltíssima evolució per davant.
MARIDATGE
Ideal amb plats de potència gustativa alta, perfecte amb carns vermelles a la brasa i plats de cullera.
ET POT INTERESSAR
Parlar de Descendents de J. Palacios és parlar de Ricardo Pérez i el seu oncle Álvaro Palacios, tots dos compromesos amb les coses en què creuen, entre elles la racionalització en el tractament de la vinya i els processos de producció del vi, el que els va portar a ser uns dels pioners a Espanya a aplicar la biodinàmica integral, que administren rigorosament en aquest projecte del Bierzo, en les seves 30 hectàrees de vinya repartits en gairebé 200 parcel·les amb ceps vells i sòls molt inclinats, on uneixen l'orgànic i l'immaterial en la recerca permanent de la definició i la puresa dels seus vins parcel·laris. El gran vi fi de la zona fa gala de la prometedora anyada que s'espera.
Els vins del Bierzo estan en auge. Una denominació marcada per la seva naturalesa minifundista, amb parcel·les molt dividides, vinyes molt velles, el treball artesà de petits cellers i el caràcter únic de la seva varietat reina, la Mencía, que ofereix vins frescos, afruitats i molt delicats. Tot i que el vi negre del Bierzo és el més conegut, en el Bierzo també s'elabora vi blanc i vi rosat. Si la Mencía és la varietat negra amb més caràcter del Bierzo, la Godello ho és per a l'elaboració de vi blanc. Una varietat amb un gran potencial aromàtic i un excel·lent equilibri entre alcohol i acidesa.
Encara i el gran potencial del Bierzo, el seu auge actual no s'entendria sense dos noms propis: Raúl Pérez i Ricardo Pérez, dos grans elaboradors que en poc temps han sabut guanyar-se els elogis de la crítica internacional elaborant grans vins del Bierzo.