NOTA DE TAST
Color
Color cirera intens.
AROMA:
Vi complex amb una expressió de fruits vermells i negres envoltats per notes balsàmiques, de cacau i fulla de tabac seca. També hi podem trobar notes fumades.
GUST:
En boca trobem uns teninos fins i sedosos embolicats per un final llarg i persistent.
MARIDATGE
Vi negre per maridar amb carns vermelles a la brasa, guisats o embotits curats.
ET POT INTERESSAR
Carme Casacuberta, llicenciada en ciències químiques i enòloga, junt amb el seu marit Antoni Pena, enginyer industrial, totS dos apassionats del vi, enamorats de la natura i moguts per la il·lusió, l'any 2002 inicien el projecte Olivardots al terme de Capmany. Dins d'un paratge únic i envoltat per 4 hectàrees de vinya, l'any 2006 es construeix el celler, de línies senzilles i modernes, pensat per treballar amb l'ajut de la gravetat, incorporant tècniques modernes però conservant els sistemes de treball de les arrelades tradicions. Vinyes d'Olivardots té actualment 9 hectàrees de vinya en propietat.
GRESA EXPRESSIÓ:
Varietats: Carinyena (30%), Garnatxa (30%), Syrah (30%), Cabernet Sauvignon (10%).
Viticultura: Ecològica sota els principis de la biodinàmica, a través d'un rigorós treball manual a la vinya i enfocant els esforços a la recuperació de varietats autòctones.
Verema i Elaboració: Recol·lecció manual en caixes de 10 kg, fent una primera selecció a la vinya i una segona gra a gra al celler. Pre-maceració en fred (4ºC).
Vinificació en negre, maceració llarga i fermentació combinada en tines d'inox i foudres de roure francès, temperatura controlada de 26º. Premsat a molt baixa pressió amb premsa vertical hidràulica. Criança de 18 mesos en bótes bordeleses de roure francès, combinant gra fi i extrafí per obtenir més complexitat.
Un vi extraordinari