NOTA DE TAST
Color
Color robí fosc i dens.
AROMA:
Nas molt concentrada amb mores, prunes, notes especiades, cuirs i tabac.
GUST:
D'atac suau amb presència de la fruita percebuda en nas. Concentrat i amb un llarg final.
MARIDATGE
El seu company ideal pot ser ragut de vedella o un sucós filet de bou amb salsa de pernil ibèric.
ET POT INTERESSAR
Pingus és Peter Sisseck, enginyer agrònom i enòleg nascut el 1962 a Copenhaguen. Porta establert a Espanya des de 1990 i des d'aleshores ha sabut elevar el seu vi a les cotes més altes imaginables de reconeixement internacional.
La creació del celler Domini de Pingus, el 1995, era un projecte que Sisseck li rondava al cap feia temps. Abans havia treballat amb el seu oncle, Peter-Vinding-Diers, que va ser un dels iniciadors de la "nova onada" de vins blancs de Bordeus en cellers de la talla de Château Rahoul, a la zona de Graves. També va treballar a Califòrnia al costat de la enòloga Zelma Zong. Malgrat els seus diferents punts de vista, l'experiència va ser molt enriquidora per Peter Sisseck.
Quan va arribar al nostre país, primer va treballar com a enòleg a Pesquera del Duero i més tard en el seu feu, que va fundar el 1995 a Quintanilla de Onésimo (Valladolid), on elabora el seu gran vi: Pingus.
Domini de Pingus s'enquadra en els anomenats "vins de garatge". Aquest celler de Ribera del Duero el composen unes poques fileres de bótes noves (unes 150), una senzilla premsa, un parell de tines de fusta i algun dipòsit d'acer. La baixa producció fa que es pugui practicar l'artesania i esmerçar-se en la qualitat del producte.
Part del secret d'aquest vi està en unes vinyes velles de Tinta fina que es cultiven en una extensió de cinc hectàrees, a més d'una controladíssima selecció.