Espelt Solivent Ecològic Negre
- Anyada:
- 2019
- Calendari d'anyades
- Tipus:
- Negre Jove
- Capacitat:
- 0,75 L.
- Graduació:
- 15,0º
- Celler:
- Celler Espelt
- País:
- Espanya
- D.O:
- D.O. Empordà
- Varietats:
- Garnatxa Negra, Syrah, Monastrell
- Al.lèrgens:
- Conté sulfits

-
Stock
DISPONIBLE -
Valoració clients
- Guía Peñín 90/100

Espelt Solivent Ecològic Negre
INFORMACIÓ D'INTERÈS Espelt Solivent Ecològic Negre 2019
NOTA DE TAST
Color: Net i brillant. Color violeta amb reflexos vermellosos, amb intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.
Aroma: En nas, predomina la fruita negra sobre la vermella, l'acompanya un fons balsàmic i de sotabosc mediterrani, on s'expressa el romaní i farigola. Apareixen les notes especiades i més delicadament la regalèssia.
Gust: Entrada en boca, on ens trobem amb un vi fresc i molt golós, amb tanins fantàsticament rodons amb un fons mineral en homenatge als sòls d'esquistos de l'Empordà.
MARIDATGE
Per acompanyar; pasta ams salsa bolonyesa, amb tomàquet i orenga. Verdures a la brasa, pollastre amb herbes de Provença. Perfecte amb embotits dels més bons: llom ibèric, botifarra, etc...Sensacional amb formatges semicurats.
Recomanem servir-lo lleugerament fresc, a uns 15ºC - 16ºC, no massa fred, o ens perdrem les aromes.
INFORMACIÓ ADDICIONAL
Vinyes pròpies a la D.O Empordà, plantades fa dotze anys sobre sòls de glacis granític, al peu de la serra de Verdera, al final dels Pirineus. Les vinyes es troben al voltant del celler i les cultivem segons els criteris de la viticultura ecològica, que és cap on volem encaminar els nostres vins. Les varietats escollides són el Lledoner negre (garnatxa negra), per la seva capacitat de crèixer bé a les zones on bufa més la tramuntana; el monastrell, una varietat de cicle llarg que passa per un procés de poda de dues etapes per ajustar la seva dominànciaapical; i el Sirà, que és troba protegit pel vent per la garnatxa. Una barreja 100% mediterrànea.
Es cull tot el raïm a mà. Maceració prefermentativa en fred. Cada parcel·la es fermenta per separat i s'entra un baix percentatge de raïm amb rapa. Fermentació malolàctica i criança sobre les mares en dipòsits d'acer inoxidable. El vi no es clarifica, s'estabilitza de manera natural durant l'hivern. Filtració molt lleugera. Tot el procés es fa seguint els estrictes paràmetres del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.
VALORACIÓ DELS NOSTRES CLIENTS
Fes la teva valoració- Usuari:
- .Marta oliver Braulio
- Data:
- 17/02/2021
és molt bo m'agradat