Espelt Comabruna Jeroboam

Anyada:
2013
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Negre Alta Expressió
Capacitat:
5,00 L.
Graduació:
14,5º
Celler:
Celler Espelt
País:
Espanya
D.O:
D.O. Empordà
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Empordà   (Espanya - Catalunya)
  •   Stock
    DISPONIBLE
  • Has tastat aquest producte?
             
  • Guía Peñín 93/100
93
Foto Espelt Comabruna Jeroboam vi negre

Espelt Comabruna Jeroboam

 
2016 94
2015 93
2013 93
2011 93
2010 91
 
2011 91
2009 93
   
   
   

INFORMACIÓ D'INTERÈS Espelt Comabruna Jeroboam 2013

NOTA DE TAST

Color: Net i brillant. Color robí amb reflexes granats. Intensitat de capa alta. Molt agradable a la vista.

Aroma: En nas és complex i intencionadament mediterrani. Notes de fruita negra i de cedre, dels esquistos de l'Empordà i la regalèssia de fons. Aromes subtils de violeta amb un viatge intens i plaent pel sotabosc mediterrani.

Gust: En boca, és un vi amb estructura i persistència, envolvent i amb moltes capes. és complex però alhora fresc. Profund i elegant. El paladar reté les aromes i els sabors per un temps llarg.

MARIDATGE

Podem servir-lo amb plats de potència gustativa elevada: Confit d'ànec amb nabius o taronja, Secret de porc Ibèric a la brasa, filet de porc amb salses, formatges curats i/o estofats.

Recomanem prendre'l a uns 15 °C - 17 °C, en copes grosses tipus Hermitage, que permetin que s'airegi, si no procedir a la decantació uns 45 minuts abans.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Aquest vi surt d'una sola parcel.la. És la vinya amb la qual havíem somiat: ceps vells, de 111 anys, orientada a llevant i plantada sobre pendents de pissarra. La tramuntana la toca de biaix i el sol de ponent l'acaricia a l'estiu, així que aconseguim un bon nivell de maduresa sense perdre acidesa. Les vinyes són en vas i amb prou feines aixequen uns pams de terra. La poda és molt curta i té uns rendiments baixíssims (2500 kgrs/ha el 2011). El raim es cull a mà en caixes de quinze quilos i seleccionem a la mateixa vinya.

Elaboració:

Maceració en fred durant 48 hores. Seguidament, durant quinze dies a 25 °C. Fermentació malolàctica en bótes de diferents anys en volums de 500 i 700 litres, reomplertes abans amb el mateix vi. Elaboració amb intervenció mínima per respectar el màxim la varietat. Filtració lleugera i estabilització natural.

Espelt Comabruna Jeroboam, vi negre D.O. Empordà, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".