NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos granats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas és un catàleg constant de notes de fruita, on destaquen per parts igual les vermelles i les negres. Als minuts van agafant més protagonisme els aromes florals.
GUST:
Entrada en boca vibrant i amb una acidesa més que palpable. Destaquen uns tanins farcits de frescor i amb un final llarg i persistent.
MARIDATGE
Aperitiu, plats de pasta amb salsa, carns vermelles a la brasa i un bon ventall d'embotits.
ET POT INTERESSAR
El Rei del Glam és un vi negre de V.T. Castella i Lleó elaborat pel celler Alfredo Maestro. Aquest vi és un monovarietal de Garnatxa.
El raïm utilitzat procedeix, a parts iguals, de dues finques que són propietat del celler: Navarredondilla, situat a la província d'Àvila, a uns 1.100 metres d'altitud, i Peñafiel, més proper a Valladolid, localitzat entre els 700 i els 920 metres. Els sòls són diversos, ja que són de roca granítica, franc sorrencs, argilosos i calcaris.
La verema dels raïms utilitzats per a l'elaboració del Rei del Glam es realitza de forma manual i aquests, en entrar a les instal·lacions del celler, s'encuben sencers sense trepitjar ni espatllar. La vinificació, duta a terme segons maceració carbònica, s'efectua en dipòsits d'acer inoxidable amb llevats autòctons provinents de les vinyes del celler. Posteriorment, es procedeix a una fase de desfangat i s'inicia una fermentació malolàctica als mateixos recipients. La clarificació i estabilització del vi es produeix de forma natural i abans de l'embotellament El Rei del Glam es trasbalsa per eliminar possibles impureses o residus sòlids.
Alfredo Maestro és un viticultor que desafia i s'oposa fermament a com s'elabora el vi actualment. Entén que el vi ha de ser fidel al seu origen i per això elimina tots els elements exògens del mateix (sulfurós, àcid, filtres, estabilitzadors...). Segons ell mateix diu, només necessita tres elements per crear els seus productes: raïm, vinyes ben cuidades i terra sana.