NOTA DE TAST
Color
Color cirera madura, reflexos teula, de capa mitjana.
AROMA:
Aromes de fruites negres, mores salvatges en melmelada, un toc de cafè torrat, de potència mitjana, típic gran cru de Borgonya.
GUST:
El seu atac és suau, cremós i vellutat. El pas per boca és llarg i interessant, destaquem encara la seva persistència.
MARIDATGE
Podem acompanyar-lo amb plats i aliments suaus, poc elaborats, com pasta amb peix o marisc, un filet Mignon, o fins i tot osobuco.
ET POT INTERESSAR
Les vinyes de Domaine de la Romanée-Conti pertanyen en l'actualitat a les famílies Villaine i els Leroy/Roch. La direcció del Domaine recau en Aubert de Villaine i Henry Frédéric Roch, aquest últim successor de Marcelle (Lalou) Bize-Leroy el 1992. Els orígens històrics d'aquestes vinyes es remunten al segle XIII. Sobre l'any 1232, l'abat de Sant Vivant va adquirir les primeres dues hectàrees de vinyes. A mitjans del segle XVIII les vinyes van obtenir el seu actual nom en ser comprades per Luis Francisco I de Borbón, príncep de Conti. La suprema qualitat dels vins de Romanée-Conti va començar a consolidar-se en la dècada de 1990, després de 20 anys d'intens treball. Les propietats del celler inclouen la millor collecció de Grands Crus de la Côte dOr de la Borgonya. Romanée-Conti, lemblema del Domaine, és una vinya de 1,8 hectàrees amb uns 60 anys d'antiguitat aproximadament. La Tâche són 6 hectàrees de vinya que tenen uns 60 anys i de les que es produeixen unes 20.000 ampolles anualment. Richebourg són 3,5 hectàrees de vinya d'uns 33 anys d'edat i de les que es produeixen unes 11.000 ampolles l'any. De Romanée Saint Vivant són 5,2 hectàrees que produeixen unes 18.000 ampolles l'any . Grands-Echézeaux són 3,4 hectàrees de ceps de gairebé 50 anys que produeixen 11.000 ampolles l'any . Échézeaux són 4,6 hectàrees de ceps de 35 anys que produeixen unes 15.000 ampolles anualment. Montrachet produeixen unes 3.000-4.000 ampolles de vi blanc de les 0,67 hectàrees que tenen. Per lelaboració del Vosne-Romanée Primer Cru el celler s'acull a la previsió reglamentària que permet a un productor de la Borgonya desclassificar tot o part de la producció d'un Cru i elaborar i vendre amb una denominació de categoria inferior, en aquest cas, un sol esglaó: de Grand a Premier Cru . Aquest vi, realitzat duna segona selecció de raïm de totes les vinyes del Domaine excepte de la Romanée-Conti.