Dominio de Atauta la Mala

 
Calendari d'anyades
Tipus:
Negre Alta Expressió
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
14,5º
Celler:
Dominio De Atauta
País:
Espanya
D.O:
D.O. Ribera del Duero
Varietats:
Tempranillo
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Ribera del Duero   (Espanya - Castella Lleó)
Foto Dominio de Atauta la Mala vi negre

Dominio de Atauta la Mala

 
2009 95
   
   
   
   
 
2013 94
2012 93
2011 92
2010 95
2009 95

INFORMACIÓ D'INTERÈS Dominio de Atauta la Mala

NOTA DE TAST

Color: Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos granats, presenta una intensitat de capa mitjana/alta. Molt agradable a la vista.

Aroma: Entrada en nas amb gran potència aromàtica. El fet característic i que cal destacar és la seva mineralitat, molt indicada en La Mala, expressant-se així abundants notes de guix blanc on combinen quasi a la perfecció amb els aromes herbacis i florals; Lavanda, Romaní i camamilla infusionada amb tocs de fruita vermella de bosc madurs.

Gust: En boca et torna a donar la benvinguda el fet més característic de La Mala, la seva mineralitat. Amb un desenvolupament elegantíssim, com només potser firmat pels grans vins de Ribera del Duero, s'equilibra amb una mineralitat i amb una sensació sàpida extraordinària. Final llarg i persistent.






MARIDATGE

Servir a una temperatura entre 16º i 18º. El tret més característic és la seva mineralitat, on la terra hi té un gran protagonisme. Plats on hi hagi presència de trufa, cochinillo a la brasa, bacallà al forn, formatge d'ovella, sopa d'all, etc.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

La Mala és un dels tres vins de finca que s'elaboren a Cellers Domini de Atauta. Mostra la personalitat d'un pagament ubicat a la Vall de Atauta amb una profunditat de tan sol 0,7 m fins a la roca calcària. A causa d'aquesta escassa profunditat els rendiments de cada cep són extremadament baixos. Aquest factor, al costat de les característiques especials de terra, proporcionen un dels vins més interessants del celler. La parcel·la, precisament, rep el nom de la baixa producció dels seus ceps, de manera que antigament se la considerava poc rendible i es deia 'La Mala'.

ELABORACIÓ:

La verema es va realitzar el 27 d'Octubre de l'any 2013 posteriorment es va fer una selecció doble (raïms i raïm) a l'entrada del celler, seguit d'una vinificació parcel·lària amb llevats autòctons en dipòsits oberts d'acer inoxidable de 1000L mitjançant bazuqueijos. La fermentació malolàctica i criança 18 mesos es porta a terme en bótes de segon any de roure francès.

Dominio de Atauta la Mala, vi negre D.O. Ribera del Duero, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".