NOTA DE TAST
Color
Vermell grana amb matisos reflexos ataronjats.
AROMA:
Aromes de prunes, panses, pebre negre i cuir al nas
GUST:
Cos mitjà, saborós amb sensacions vives que sorgeixen al paladar. Bona acidesa, molt equilibrat i sedós en boca. Elegant.
MARIDATGE
Es pot beure sol o acompanyat amb tapes, rostits, aliments a la planxa o fregits, carns vermelles a la graella, carns curades (pernil, xoriço, etc.) i formatges curats i semi-curats.
Temperatura de servei de 16 a 18 º C.
ET POT INTERESSAR
CELLER PIQUERAS
Celler de propietat familiar de 4ª generació fundada l'any 1915, per la família Piqueras. El Celler Piqueras es troba a Almansa, al sud est d' Espanya, a 60 km. d' Alacant i el mar Mediterrani.
Els vinyes pròpies es troben en una zona de producció vitivinícola de la DO Almansa que es caracteritza per un terreny de fertilitat baixa i escassa precipitació que, unit a un clima continental semiàrid, permet obtenir uns vins amb alta concentració de color i gran riquesa aromàtica.
Des que el celler va ser fundada pel besavi Luis el 1915, ha mantingut el caràcter de propietat familiar. La història i la tradició es reflecteixen en la forma en què es cultiven les vinyes, i s'elaboren vins de qualitat per a embotellar i exportar a més de 45 països.
CASTILLO DE ALMANSA CRIANZA
Varietat de raïm: 50% Monastrell, 30% Ull de llebre, 20% Cabernet Sauvignon.
Vinyes: 700-800 metres d'altitud, ceps en emparrat i de got en secà de 20-40 anys, mètodes d'agricultura orgànica, sòls pobres en nutrients i rics en calcària, escassa precipitació.
Tipus d'Bóta: Americana de gra fi i torrat mig (300 L).
Vinificació: Els raïms de Monastrell, Ull de llebre i Cabernet Sauvignon en altitud s'obtenen de ceps en emparrat i de vas de 20-40 anys. Els raïms es veremen des de finals de setembre. Maceració amb augment gradual de la temperatura fins als 25ºC durant 4-5 dies per conservar la fruita i suavitzar els tanins, seguit per una fermentació a baixa temperatura durant uns 15 dies.
A very good, full bodied crianza. Good aromas and flavours.